Home » Nieuws » Internationaal » Obasuyi na eerste EK bij de grote jongens: “Ik steel hier met mijn ogen”
Foto: Jeroen De Meyer

Obasuyi na eerste EK bij de grote jongens: “Ik steel hier met mijn ogen”

Michael Obasuyi heeft zijn eerste internationale optreden bij de senioren afgesloten tijdens de halve finales van het EK in Berlijn. Obasuyi knalde tijdens zijn halve finale op de hoge horden naar 13″78, waarmee hij zijn tijd van de reeksen bevestigde. Zijn BR bij de junioren van 13″75 bleef net overeind.

“Ik kwam naar hier zonder grote doelen en ik heb zojuist in een quasi volledig gevuld Olympisch stadion mogen lopen. Dat op zich is al geniaal. Ik kon twee dagen na elkaar mijn tweede tijd ooit lopen op de seniorenhorden, waardoor ik absoluut niet ontevreden kan zijn. Vandaag vond ik mezelf nog iets beter uit de hoek komen, aangezien er bijna geen meewind was in vergelijking met de reeksen. Als ik de eerste horde niet zo aantikte, dat zat er meer in, maar ik ga hier niet staan klagen. Sergey Shubenkov, één van mijn idolen, liep hier geen supertijd  (13″24; red.) in mijn halve finale, dus dat wil ook al iets zeggen. Het was én is een ongelooflijke ervaring”, aldus de hordeloper.

“Het is al een lang en vermoeiend seizoen geweest, maar dit was de zoveelste kers op de taart. Ik kan deze ervaring niet met het WK voor junioren vergelijken. Ik werd vierde bij de junioren, maar dit is nog net een andere wereld. De beleving in het stadion, de atleten… Ik steel hier met mijn ogen en ik hoop dat dit pas het begin is. De komende jaren wil ik blijven groeien, aangezien dit jaar het eerste seizoen is waarin ik volledig tot mijn recht kom. Ik kom nog één keer in actie tijdens de finale van de Diamond League in Zürich. Daar hebben ze een belofterace voorzien op de hoge horden en dat wil ik uiteraard niet laten liggen. Al kijk ik ook uit naar mijn verjaardag van zondag. Hopelijk kan ik dat na vandaag al een beetje vieren als Nafi Thiam en de Borlées medailles pakken”, vervolgde Obasuyi.

“Ik kwam gisteren op een negatieve manier in de media, maar ik heb op dat moment gemerkt dat ik heel veel mensen hebben die mijn belangen verdedigen. Dat heeft me een grote portie positieve energie bezorgd met het oog op vandaag en de komende jaren”, besloot de vierde van het WK voor junioren.