Home » Nieuws » Internationaal » 17-jarige Jakob Ingebrigtsen wint 1500m, Debjani wordt achtste
Foto: Jeroen De Meyer

17-jarige Jakob Ingebrigtsen wint 1500m, Debjani wordt achtste

Het 17-jarige Noorse wonderkind Jakob Ingebrigtsen heeft de 1500m op het EK in Berlijn op zijn naam geschreven. Ingebrigtsen nam het heft in handen in het gezelschap van zijn broers net voor halfweg wedstrijd. Vanop de kop snelde de junior naar de Europese titel in 3’38″10. Onze landgenoot Ismael Debjani werd verdienstelijk achtste na een prangend sprintje om de ereplaatsen.

Debjani liep een attente koers, maar kon niet op tegen de eindsprint van Ingebrigtsen en co. De Belgische recordhouder klokte af na 3’39″48. Met zijn achtste plaats doet hij drie plaatsen beter dan op het vorige EK. In Amsterdam in 2016 werd hij nog 11de in de finale.

Svein Arne Hansen, de president van European Athletics, en zijn landgenoot Jakob Ingebrigtsen- Foto: Tomas Sisk

De Pool Marcin Lewandowski strandde op vier honderdsten van het goud. Het brons ging dan weer naar de Brit Jake Weightman, die 3’38″25 klokte. Henrik Ingebrigtsen greep met 3’38″50 net naast een tweede medaille voor de familie Ingebrigtsen. Topfavoriet en titelverdediger Filip  Ingebrigtsen verdween in de laatste ronde van de voorposten en finishte slechts als twaalfde. De drie broers Ingebrigtsen zijn nu alledrie Europees kampioen op de 1.500 meter: Henrik in 2012, Filip in 2016, Jakob in 2018. Onwaarschijnlijk.

De drie broers komen normaal gezien morgen ook in actie tijdens de finale van de 5.000m, waarin ze op zoek gaan naar extra eremetaal.

 

Geef een reactie