De Meeting de l’Eure in het Franse Val-de-Reuil kreeg gisteren een handvol Belgen aan de start. Ruben Verheyden was daar één van en naderde tot op iets meer dan een seconde van het Belgisch record van Chistophe Impens op de mijl. Thomas Carmoy, Anne Zagré en Ismael Debjani konden voorlopig niet hun allerbeste vorm etaleren. Jente Hauttekeete mocht twee dagen aan de bak in Aubière. De meerkamper kwam dicht bij de 6.000m-grens. 

Ruben Verheyden ging gisteren in Val-de-Reuil op een nieuwe recordjacht. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen zou Verheyden zijn hengel uitgooien naar het Belgisch record op de mijl. Dat staat met 3’54″13 al sinds 1997 op naam van Christophe Impens. Afgelopen zomer veegde de EA-atleet Impens al eens uit de boeken door het nationaal record op de 2.000m af te snoepen. Zo ver kwam het gisteren niet. Verheyden knokte zich naar de derde plaats in een tijd van 3’55″42. Daarmee moet de 1500m-specialist ook nog Thomas Noppen voor zich dulden op de Belgische ranglijst aller tijden. Ismael debjani, outdoor al goed voor 3’52″70, kwam een fractie boven de vier minuten uit. Op de 3.000m staakte Robin Hendrix vroegtijdig de wedstrijd.

Op de 60m horden zette Anne Zagré een stap in de goede richting. De hordeloopster sprintte in de reeksen naar een dik seizoensbeste van 8″14. Deze chrono bracht haar tot in de finale, maar daar kon Zagré geen potten breken (8″23). In het hoogspringen bleef Thomas Carmoy steken op 2m15. Vorig jaar verzekerde hij zich met 2m29 nog van het brons op het EK indoor.

Anne Zagré – Foto: Lucien Lambotte

Jente Hauttekeete nog niet zeker van WK indoor

Jente Hauttekeete zal zich deze winter nogmaals aan een zevenkamp moeten wagen wil hij zich plaatsen voor het WK indoor. De KAAG-atleet moet wereldwijd namelijk in de top vijf van dit indoorseizoen staan om zich te kwalificeren. In het Franse Aubière is de meerkamper daar, ondanks mooie prestaties op de 60m (7″06), het hoogspringen (2m10 en het polsstokspringen (4m91), niet in geslaagd. Met een puntentotaal van 5.892 staat hij momenteel negende. Vorig jaar kwam de wereldrecordhouder bij de junioren al tot 6.059 punten.