Katarina Johnson-Thompson heeft met een uitzonderlijk snelle 200 meter Nafi Thiam naar plek twee verwezen in de voorlopige tussenstand van de zevenkamp. Met 4.017 punten tegenover 3.930 punten is alles nog speelbaar, maar Thiam bevindt zich op z’n zachtst gezegd in een moeilijke uitgangspositie.

“In het hoogspringen eindigde ik onder mijn kunnen en bleef ik met een ontgoocheling achter”, zucht Thiam uit bij onze collega’s van RTBF. “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld op een kampioenschap, en als het dan niet lukt dan probeer ik mijn gedachten te verzetten. Dat is me aardig gelukt met het kogelstoten. De 200 meter blijft lastig, maar als ik de tijden van de andere meisjes zie dan was het zwaar voor iedereen.”

De warmte speelde Thiam een beetje parten, maar ook het uitgestrekte programma bevorderde de prestaties niet. “Het is niet ideaal, maar iedereen is hetzelfde lot beschoren. Ik verwacht morgen een bitse strijd met Johnson-Thompson, maar het wordt een lastige klus. Ik ga er zoals elk kampioenschap voor knokken. Ik heb nergens spijt van, morgen ga ik me eenvoudigweg nog eens volledig geven.”