Nafi Thiam zal tijdens het EK in Rome op 7 en 8 juni haar titel op de zevenkamp verdedigen, dat communiceerde ze via haar management. Zeven afgewerkte proeven en liefst ook een hoge score zijn cruciaal, want Thiam is voorlopig nog niet geplaatst voor de Olympische Spelen. De kwalificatieperiode loopt nog tot 30 juni.

Tot nog toe was het een raadsel waar Nafi Thiam haar olympisch ticket zou proberen binnenhalen. Dat stond voor de verdedigende olympische kampioene namelijk nog op het programma aangezien ze sinds het EK in München in augustus 2022 geen volledige zevenkamp meer afwerkte. Voor het WK indoor in Glasgow deze week paste ze eerder al. Daardoor werd druk gespeculeerd over de keuze die Thiam zou maken: Götzis, een rustige competitie in Zuid-Afrika waar ze traint of wachten tot het EK en zo meteen de Europese titel proberen meegrissen?

Het wordt dus die laatste optie. In Rome kan Thiam zichzelf meteen zekerheid verschaffen door boven de limiet van 6.480 punten te presteren. Met een persoonlijk record van 7.013 punten vormt dat geen onmogelijk obstakel. Een lager aantal kan ook volstaan als dat – aangevuld met haar wereldrecord-score op de vijfkamp van het EK in Istanboel – een voldoende hoge rankingpositie oplevert. De gekozen piste houdt een zeker risico in. Als het misloopt en Thiam het toernooi niet kan afmaken, schieten er nog maar drie weken over tot de kwalificatieperiode sluit op 30 juni. De meerkamp in Ratingen op 22 en 23 juni zou dan een laatste vluchtweg kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in