De Belgische selectie voor het WK in Boedapest verliest zijn belangrijkste pion. Nafi Thiam moet door aanhoudende achillespeesklachten verstek geven voor dit kampioenschap. Eerder zagen ook Eliott Crestan en Tibo De Smet hun WK door blessures in rook opgaan.  

Die verdomde achillespees. Nafi Thiam sukkelde al enkele weken met een zeurende ontsteking aan deze pees en moest zich daardoor noodgedwongen terugtrekken uit de Diamond League in Monaco en Londen. Op het BK in Brugge tekende de regerende wereldkampioene wel present, maar ze stak er niet onder stoelen of banken dat de blessurezorgen nog niet van de baan zijn.

Vandaag volgde het nieuws dat de koningin van de zevenkamp haar kroon niet zal verdedigen op het WK. Thiam wil geen risico’s nemen met de Olympische Spelen van volgend jaar op de agenda en geeft noodgedwongen forfait.

Het duel op de zevenkamp met de Amerikaanse Anna Hall zou één van dé duels van het WK worden. De verhoopte tweestrijd zal helaas moeten wachten tot volgend jaar in Parijs. Een derde wereldtitel komt er dus vooralsnog niet voor Thiam, die zonder meer de grootste kanshebber op eremetaal was voor ons land.

Het WK gaat volgende week zaterdag van start in het Hongaarse Boedapest. Door de afzeggingen van Eliott Crestan (hamstringblessure) en Tibo De Smet (stressfractuur) telt de Belgische delegatie nog ‘slechts’ 23 individuele atleten.