Home » Nieuws » Internationaal » WK Junioren: Muls strandt in halve finales
Foto: Peter Wagemans

WK Junioren: Muls strandt in halve finales

Camille Muls is zoals verwacht in de halve finales van de 800m gestrand op het WK voor junioren. Muls vocht voor wat ze waard was in de tweede van drie halve finales. Ze finishte als zevende in een tijd van 2’08″16. Dat volstond echter niet om door te stoten naar de finale. De plaatsjes in die finale waren duur, aangezien een tijd van 2’03″44 nodig was als snelste verliezer.

De atlete van RESC kan echter tevreden terugblikken op haar eerste internationaal kampioenschap, waarin ze op voorhand het doel had om in die halve finales te geraken. De komende dagen kan ze genieten van de goede sfeer binnen de Belgische delegatie. Het seizoen van de atlete zit er absoluut nog niet op, aangezien ze naar alle waarschijnlijkheid volgende week in Luik en Heusden aan de start verschijnt.

Het niveau bij de vrouwen op de dubbele baanronde ligt tijdens dit WK enorm hoog. De twee Ethiopische dames, Deribe Welteji en Fireweyni Hailu lijken het meeste kans te maken op de overwinning. De Zwitserse Delia Sclabas liep naar een nieuw natioaal record in haar halve finale en mag beginnen dromen van een zeldzame Europese medaille op de 800m.

Geef een reactie