Het Belgische mixed relays team kwam voor een plek bij de eerste vijf naar Lissabon. Vanessa Scaunet, Robin Hendrix, Camille Muls en Eliott Crestan streden lang mee voor het podium maar eindigden uiteindelijk als vijfde. De ploeg was daar zeer blij mee. “Dit is hoopgevend voor de volgende jaren”, klonk het bij het viertal. De reactie van Robin Hendrix kan u bovenaan het artikel vinden. Reacties van de overige leden kan u hieronder terugvinden.

Camille Muls mocht als derde aan de bak. Zij kreeg het ‘polsbandje’ als vijfde door van Robin Hendrix en kon die positie vasthouden. “Op een vlak parcours hadden we misschien dichter bij het podium kunnen eindigen. Het was voor ons allemaal een debuut op de mixed relay. We kunnen dus zeker tevreden zijn”, vertelde Muls aan onze camera. Het volledige interview kan u hieronder bekijken.

Startloopster Vanessa Scaunet liep eveneens een meer dan degelijke race. Ze liep het eerste deel attent mee voorin en kon daarna haar vijfde plaats vasthouden. “Ik had nochtans veel stress voor de wedstrijd”, reageerde ze achteraf. “Ik ben rustig vertrokken, maar was al snel vooraan terug te vinden. Bij de versnelling liet ik bewust het gat vallen om die vijfde stek te kunnen houden. Ik hoopte op het einde nog dichter te komen, maar veel energie zat er precies niet meer in de tank. Ik denk dat ik niet ver achter de eerste was, dus hier ben ik zeker tevreden mee. Wij zijn ook allemaal nieuw, terwijl andere ploegen toch vaak dezelfde lopers meenemen. Die hebben meer ervaring. Als ze blijven investeren in dit project zie ik het positief voor de komende jaren.”

Eliott Crestan had als slotloper de eer om over de finish te lopen. Hij kon in zijn beurt geen aansluiting meer vinden met Frankrijk en Spanje, maar bleef wel de andere landen voor. “Het doel vooraf was een vijfde plaats en daar zijn we in geslaagd. We mogen dus tevreden zijn met deze prestatie. Voor een 800m-loper zoals ik was het een zeer zwaar parcours. Ik heb vooral geprobeerd om onze plaats vast te houden en dat is dan ook gelukt.”