Home » Nieuws » Nationaal » Anne Zagré is er na knieblessure opnieuw bij: “Wil nu vooral gezond blijven”
Anne Zagré - Foto: Peter Wagemans

Anne Zagré is er na knieblessure opnieuw bij: “Wil nu vooral gezond blijven”

Anne Zagré is in de maand mei opnieuw in competitie getreden. De hordenspecialiste moest het indoorseizoen noodgewongen aan zich laten voorbijgaan wegens een knieblessure. Na een revalidatieperiode is ze klaar om zich te plaatsen voor het EK in Berlijn.

Anne Zagré kende een frustrerende winter. Geen competitie, maar wel steevast alternatieve trainingen. “De knieblessure heeft het mij niet makkelijk gemaakt. Ik ben echter nooit gestopt met trainen en bleef actief door aquajogging, fietsen en andere alternatieve trainingen”, blikt ze nog eens kort terug op de moeilijke revalidatie.

Anne Zagré – Foto: Jeroen De Meyer

De atlete van RESC werkt nu al drie weken 100 procent aan haar niveau. “Met de knie gaat het veel beter. Ik blijf waakzaam, maar alles is onder controle. Mijn objectief dit seizoen is dan ook om gezond te blijven.” Daarnaast is het minimum van 13″12 op de 100m horden voor het EK ook een doel. “In Berlijn wil ik het beste van mezelf geven.”

Op de Franse interclub begin deze maand kwam ze met 13″22 al dicht bij die chrono. “Ik focus mij momenteel nog niet op een specifiek werkpunt. Het komt er voorlopig op neer om veel sessies af te werken zonder pijn. Eerst werk ik aan mijn snelheid en weerstand, daarna hebben we meer oog voor de technische aspecten.”

De kans is eerder klein dat er deze maand al een EK-limiet uit de bus komt voor de 28-jarige atlete. “De maand mei dient vooral om opnieuw vertrouwd te geraken met hindernissen en competitie. Op 5 juni loop ik in het Finse Turku. De rest van mijn kalender zal afhangen van mijn prestaties en bevindingen.”

Geef een reactie