Elie Bacari heeft in Luxemburg een bijzonder indrukwekkende prestatie neergezet. Hij boekte zijn ticket voor het WK indoor in Glasgow door bijna twee tienden onder zijn oude PR te duiken. Hij verbeterde in de reeksen zijn record al een eerste keer met 16 honderdsten en ging in de finale nog sneller. Elise Vanderelst en Pieter Sisk waren vroeg op het seizoen eveneens meteen op de afspraak.

Slechts een week geleden sprak Elie Bacari profetische woorden. Een PR van 7″81 bij zijn seizoensopener over de 60mH was leuk, “Maar ik kan zeker nog sneller”. En of hij nog sneller kon! In Luxemburg begon de tweedejaarsbelofte ijzersterk aan zijn namiddag met een dik persoonlijk record in de reeksen. Na een start met nog wat overschot knokte Bacari zich naar 7″65, een verbetering van wel 16 honderdsten op twee weken tijd. Bovendien was hij zo nog amper drie honderdsten verwijderd van de rechtstreekse WK indoorlimiet. Een valse start van een concurrent zorgde voor heel wat oponthoud, maar de 20-jarige Bacari liet zich niet van de wijs brengen. Hij deed zijn kunstje van in de reeksen nog eens over en won de Bronze Label meeting in 7″62, op de kop goed voor WK-kwalificatie. Het brengt hem ook op plaats vier in de Belgische all time ranking.

Foto: Lina Simons

Bacari was lang niet de enige landgenoot die zondag naar de CMCM Meeting in Luxemburg was afgezakt. De metrische mijl bij de mannen bracht Pieter Sisk een nieuw indoorrecord. Hij werd tweede en liep een chrono van 3’38″90, wat van hem de vijfde Belg aller tijden maakt in zaal. Ook Elise Vanderelst begon in Luxemburg aan haar ‘short track’-seizoen en deed dat met verve. In de slotfase van haar 1500m nam ze het initiatief om uiteindelijk te winnen in 4’07″03, een halve seconde boven de limiet voor Glasgow. Vanderelst is net terug van de Namibische hoogte en toont meteen dat die stage opgebracht heeft door haar tweede indoortijd ooit te lopen. Mariska Parewyck kwam in dezelfde race tot 4’17″72, een verbetering van het BR bij de masters V35 dat voor vandaag aan Veerle Dejaegere toebehoorde en op 4’18″26 stond.

Twee Belgische ijzers in het vuur op de kortste afstand bij de dames: Elise Mehuys klokte 7″45 en zag Marine Jehaes met 7″36 haar seizoensbeste tijd evenaren. Anne Zagré trapte haar atletiekjaar af met 8″26 op de hoge horden. Jef Vermeiren – zijn koprol tijdens de presentatie mocht er wezen – zweefde over 2m18 in het hoogspringen en Fleur Hooyberghs bleef steken op 3m90 met de polsstok. Met een record van 4m16 kende de competitie waarin de lat van 3m90 rechtstreeks naar 4m10 ging, voor haar geen ideaal verloop.