Pieter-Jan Hannes en Eline Berings hebben in het Duitse Dortmund zopas hun eerste indoorwedstrijd van dit jaar afgewerkt. Berings liep op de 60 meter horden naar 8”29, Hannes koos voor de 1500 meter en klokte af na 3’50”47.

Berings steekt niet onder stoelen of banken dat ze graag naar het WK indoor wil. Vandaag kreeg ze meteen twee kansen om onder de gevraagde 8’14 te duiken, een tijd die de hordeloopster al verschillende keren uit de benen wist te schudden. In haar eerste wedstrijd van het seizoen liet ze 8’29 optekenen. Een klein uur later liep ze in de finale weer exact dezelfde tijd. Berings komt normaal gezien volgende week aan de bak op het Vlaams kampioenschap waar ze opnieuw haar kans zal wagen om de limiet zo snel mogelijk op zak te steken.

Het is al even geleden dat we Pieter-Jan Hannes nog eens aan het werk zagen op een indoorwedstrijd. Op zijn eerste 1500m in lange tijd, liep hij naar 3’50”47. Hannes, die eerder al liet verstaan dat het WK indoor enigszins binnen zijn mogelijkheden ligt, blijft hiermee nog een eind verwijderd van de limiet die 3’39”50 bedraagt. Zijn PR op die afstand staat sinds 2015 op 3’37”30.