Home » Nieuws » Internationaal » EK junioren: Crestan naar halve finales 800m ondanks blunder van organisatie
Eliott Crestan - Foto: Tomas Sisk

EK junioren: Crestan naar halve finales 800m ondanks blunder van organisatie

Eliott Crestan heeft zich, ondanks een pijnlijke vergissing van de organisatie, vlot verzekerd van de halve finales van de 800m op het EK voor junioren in het Italiaanse Grosseto. Crestan zou normaal aan de start komen van de eerste reeks. Dat gebeurde ook tot hij net voor de start uit zijn baan werd gehaald. Verwarring alom, aangezien hij als twee performer in zijn reeks van start ging. De organisatie had een soep gemaakt van de reeksindelingen, waardoor heel wat atleten plots in de verkeerde reeks moesten aantreden. Verre van ideaal dus, maar Crestan toonde zijn mentale weerbaarheid tijdens de derde reeks en dat met twintig minuten extra wachttijd in de call room. Onze landgenoot antwoordde met de benen en liep naar de winst in 1’51″40, goed voor de beste prestatie tijdens de reeksen.

“Het was erg verwarrend om plots niet te mogen starten. Het voelde uiteraard vervelend aan, maar het had geen zin om me te veel op te jagen. Ik heb mijn focus proberen behouden. De benen zitten goed en ik zit nu in de halve finales. Ik ben naar hier afgezakt met de tiende tijd, maar ik wil in de finale staan. Tijd om te recupereren nu en hopelijk sta ik na morgen in die finale. Dan zou mijn kampioenschap echt geslaagd zijn”, vertelde een opgeluchte Crestan.

De organisatie kwam achteraf met volgende woorden: “We hebben ons vergist”. Een slap excuus in de ogen van quais iedereen. Zeker na de gebrekkige beslissingen tijdens de reeksen van de hoge horden bij de heren waar het valse starts regende. Gelukkig had die vergissing geen grote gevolgen voor Crestan, want dit incident zou anders een staartje hebben gekregen.

Geef een reactie