Geen betere manier om onze nationale feestdag te starten dan met goede prestaties van onze junioren op hun EK in Grosseto. We kregen tijdens de reeksen van de 110m horden maar liefst drie Belgen aan de start met Simon Verherstraeten in de eerste reeks, Michael Obasuyi in de derde reeks en Tuur Bras in de vierde reeks. De wind kwam stevig opzetten waardoor toptijden uitgesloten waren. Verherstraeten werd vierde in zijn reeks, waardoor hij even moest wachten op zekerheid, maar met 14″01 zorgde hij voor de beste verliezende tijd. Obasuyi won zijn reeks in, gezien de felle tegenwind, een knappe 13″97. De derde en laatste Belg die in actie kwam, werd Bras. Hij liep naar de tweede plaats met 14″18.

“Ik voelde me nog niet super. We moesten lang wachten in de call room. Het is trouwens nog vroeg op de ochtend en de warmte maakt het er niet makkelijker op. Het zal even afwachten zijn of mijn tijd volstaat om door te stoten (later zou blijken dat Verherstraeten in de snelste reeks aantrad; red.). Het zal deze namiddag sneller moeten gaan. Hopelijk kan ik dan met een beter gevoel starten”, aldus een toen nog twijfelachtige Verherstraeten.

“We moesten erg lang wachten door de incidentrijke tweede reeks. Daarna volgde er nog een valse start bij ons. Ik heb me daar niet te veel van aangetrokken en heb me gefocust op wat ik moest doen. Daar ben ik in geslaagd. Ik heb minder last van de wind omdat ik groot ben. Ik heb op het juiste moment de goede vorm te pakken. Het is trouwens een zalig gegeven om met drie hier aan de start te komen. We komen enorm goed overeen en dat maakt de ervaring nog specialer. Ik hoop dat we samen naar die halve finales kunnen (Obasuyi bleef in de mixed zone kijken naar de reeks van Bras en zag dat het goed was; red.). Ik ga straks hetzelfde proberen uitvoeren zoals ik hier gedaan heb. Focussen en alles geven”, vertelde een sterk ogende Obasuyi.

“Het was niet mijn beste race. De wind is voor mij als kleinere atleet een behoorlijke spelbreker. Bovendien miste ik een aantal horden. Ik kan echter profiteren van de goede sfeer die heerst onder de hordelopers hier. Het is onuitgegeven om met drie aan de start te komen. Het is uiteraard des te mooier om samen naar die halve finales te trekken. Het zal een stuk sneller moeten gaan straks. Ik hoop dat ik de race van mijn leven kan lopen, want die finale is hét doel”, besloot Bras.