Het duo op de 1500m bij de vrouwen op het EK voor junioren is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale. Justine Tinck kwam in de eerste van twee reeksen aan de start. Tinck leek vlot te lopen en ging als vierde de laatste ronde in. Daar liep het echter mis voor onze landgenote. In de laatste 100m parkeerde Tinck, waardoor ze pas als zesde na 4’27″11 finishte. Ze moest dus hopen op de verliezende tijden. Daarvoor zou echter 4’26″30 nodig zijn. Geen finale en dat terwijl ze met de derde tijd van alle atletes aan de start kwam. Mathilde Deswaef maakte nooit aanspraak op een finaleplaats. Ze finishte kansloos als dertiende in haar reeks in 4’44″50. (later meer)

“De afgelopen dagen had ik last van zware, stijve benen. Daar zal de warmte wel zijn aandeel in hebben, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Net zoals het feit dat we erg lang hebben stilgezeten in de call room. Ik voelde me goed tot 500m van de finish. Daar begon ik plots erg hard te verzuren, terwijl ik het tempo normaal gezien perfect moet aankunnen. Heel erg jammer, maar het is nu zo”, aldus een ontgoochelde Tinck.

“Ik was al heel tevreden om hier aan de start te mogen verschijnen. Ik sukkelde de afgelopen week met buikproblemen. De hitte heeft dat verergerd. Een beetje ontgoocheld dus, maar ik neem de ervaring mee naar de toekomst”, vertelde een moegestreden Deswaef.