Home » Nieuws » Internationaal » Resem Belgische toppers op recordjacht in Nijmegen
Isaac Kimeli wil morgen tot het uiterste gaan op de 1500m in Nijmegen. - Foto: Tomas Sisk

Resem Belgische toppers op recordjacht in Nijmegen

In het Nederlandse Nijmegen komen morgen 21 Belgen aan de start. Daar zitten heel wat toppers bij. Onder anderen Isaac Kimeli en Louise Carton zullen er hun snelle benen laten zien en de WK-limiet trachten te lopen. Ook andere Belgische toppers willen morgen in Nederland graag wat van hun persoonlijk record afdoen en zich daarbij eventueel plaatsen voor een internationaal kampioenschap.

Naast de Putbosmeeting in Oordegem zaterdag kiezen dus ook heel wat Belgische afstandslopers voor de Global Athletics in Nijmegen. Soufiane Bouchikhi kiest er voor de 1500m en zou maar wat graag zijn persoonlijk record van 3’47”20 verbeteren. Pieter Claus, Simon Debognies en Philip Cortvriendt komen in een iets snellere reeks terecht op diezelfde afstand. Debognies heeft al een EKU23-limiet op zak voor de 5.000m, Claus liep op de IFAM vorige week het minimum voor de Universiade.

Lisa Rooms plaatste zich eveneens op de 5.000m voor het EK voor beloften en gaat morgen van start op de 1500m. Brecht Bertels komt op de dubbele baanronde in een reeks terecht die voor 1’48”25 gaat. Op de snelle 5.000m bij de mannen zien we oriëntatieloper Yannick Michiels terug. Ook Michael Somers en Thomas De Bock verschijnen er aan de start en hopen op een goede wedstrijd.

Aurèle Vandeputte zat vorige week op de IFAM al heel dicht bij de EK-limiet voor beloften. –
Foto: Tomas Sisk

Op de supersnelle wedstrijden is het wachten tot iets na half acht, want dan wordt er gelopen voor een tijd van 1’45”90 op de 800m. Stijn Baeten en Aurèle Vandeputte werden ook in die reeks ingedeeld, maar vermoedelijk gaan zij voor respectievelijk de Universiade-limiet (1’47”50) en het minimum voor het EKU23 (1’47”51). Isaac Kimeli strijdt even later op de 1500m voor wat hij waard is. Het doel is de WK-limiet op de 1500m en daarvoor krijgt hij een race op maat.

Louise Carton – Foto: Tomas Sisk

Op de 5.000m bij de vrouwen tenslotte is het vooral uitkijken naar Louise Carton. Zij loopt er haar eerste 5.000m van het seizoen en wil al meteen een snelle chrono neerzetten. Als ze in de buurt kan komen van haar persoonlijk record (15’23”82), is meteen ook de WK-limiet (15’22”00) in gevaar. Ook Imana Truyers zien we morgen op deze afstand aan het werk.

De deelnemerslijsten vindt u terug via deze link. Het programma voor morgen kan je hier terugvinden.

Geef een reactie