De vrouwen van CABW  zijn er afgelopen weekend in geslaagd om derde te worden tijdens de Europabeker voor clubkampioenen (ECCC). Zij werden vorig jaar nationaal interclubkampioen en kregen daardoor de gelegenheid om zich met de betere Europese clubs te meten in groep B. De mannen van RESC moesten dit weekend niet in actie komen. Dankzij hen promoveerde België bij de mannen nog naar groep A maar daar gingen de wedstrijden niet door wegens veiligheidsredenen.

De wedstrijden van groep B gaan traditioneel door in het Portugese Leiria. CABW had een podiumplaats voor ogen en daar slaagden ze ook in. Ze werden derde maar behaalden slechts drie punten te weinig om nog een plaatsje beter te doen. De overwinning ging naar de Italiaanse club Bracco Atletica terwijl het Nederlandse Phanos net voor CABW wist te eindigen.

Fanny Smets – Foto: Tomas Sisk

De club kan toch terugkijken op een collectief sterke prestatie. Zo wonnen ze met de 4x100m en 4x400m beide aflossingswedstrijden. Stéphanie Barnes werd tweede op de 3000m, Cynthia Bolingo graaide met haar 23”72 de volle buit mee op de 200m. Fanny Smets liet bij het polsstokspringen dan weer 3m80 optekenen wat een tweede plaats opleverde. Scholiere Lucie Ferauge liep met 54”33 een zeer knappe baanronde en haalde als youngster eveneens heel wat punten binnen voor de club.

Geen wedstrijden in groep A. Wegens het niet kunnen verzekeren van de veiligheid in Turkije, meer bepaald Mersim, werd de competitie gecanceld. De mannen van RESC moesten dus niet in actie komen.

De volledige uitslagen kan u hier terugvinden.