Renaud Lavillenie trok deze week over de plas om deel te nemen aan de “Pole Vault Summit” in Reno. Het doel was om beter te doen dan zijn eerste wedstrijd van vorige week in Aubiere, waar hij over 5m80 sprong. Zijn grootste concurrent in Reno moest Sam Kendricks, de Amerikaanse Universiade kampioen in het polsstokspringen, worden. Kendricks zijn persoonlijke record stond voor aanvang van de wedstrijd op 5m80.

Lavillenie en Kendricks gingen tot 5m80 telkens in hun eerste poging over de lat. Kendricks deed de zaal ontploffen toen hij als eerste over 5m86 ging, een evenaring van de beste wereldjaarprestatie van de Canadees Shawn Barber. Lavillenie bleef rustig en liet de lat meteen op 5m92 leggen. De Fransman toonde opnieuw zijn kunnen door meteen deze hoogte te overschrijden, wat ook goed was voor een meeting record. Kendricks probeerde ook op 5m92, maar faalde drie keer. Lavillenie liet de lat daarna nog op 6m00 leggen, dat was echter nog iets te hoog gegrepen. De Brit Steve Lewis werd derde met een sprong over 5m65.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Griekse Ekaterini Stefanidi met een sprong over 4m60. De Amerikaanse atletes Becky Holliday en Mary Saxer moesten tevreden nemen met een tweede en een derde plaats, ze sprongen allebei over 4m50.

De sprong van Renaud Lavillenie over 5m92 kan u hieronder bekijken.