Pieter-Jan Hannes staat zondag aan de start van alweer een internationaal kampioenschap. De atleet van Atletiek Vlaanderen werkte afgelopen zomer al een EK en WK af en nu is het weer de tijd voor … een EK. Iets helemaal anders dan een pistewedstrijd weliswaar, alhoewel, het parcours in Belgrado zou wel iets weg hebben van een piste door het biljartvlakke en snelle parcours.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Het weer in Servië zal zondag een grote rol spelen volgens de OLSE-atleet. Wij kunnen u alvast zeggen dat er zaterdag een kans is op sneeuw in de hoofdstad, vandaag en zondag kan er regen uit de lucht vallen. “Een snelle omloop speelt in mijn voordeel, eentje met wat modder en sneeuw ligt mij wat minder.” Een plaats binnen de eerste 10 moet er sowieso inzitten volgens de Europese beloftekampioen op de 1500m, maar of het ook ietsje meer wordt zal afhangen van meerdere factoren. Wat de andere kanshebbers zullen doen zal natuurlijk ook veel bepalen. Een aantal namen: Luke Caldwell, Johnny Hay, Richard Goodman, Jesper van der Wielen, Henrik Ingebritsen, Paul Robinson en Romain Collenot-Spriet.

Voor wie graag nog eens wil weten wat Pieter-Jan allemaal meedoet naar Belgrado, dit zijn de belangrijkste dingen: Een kilogram haver, Super Mario Land 1, 2 liter melk, een Ché en een Humo.