Kogelstoter Matthias Quintelier heeft verrassend een punt achter zijn carrière gezet. Dat maakte de 25-jarige atleet zelf bekend via sociale media. Quintelier domineerde de afgelopen jaren het kogelstoten in ons land met onder meer drie Belgische titels in openlucht tussen 2019 en afgelopen zomer. Een handblessure dwingt de kogelstoter om per direct zijn kogel op te bergen.

Op 26 februari verbeterde Matthias Quintelier nog het Belgisch record kogelstoten in zaal nog tot 18m92, vandaag de dag is hij atleet af. Quintelier zette na het afgelopen zomerseizoen een punt achter zijn carrière. Outdoor was de atleet van AVLL goed voor een beste worp van 18m77, waarmee hij derde staat op de Belgische ranglijst aller tijden.

Quintelier was op eigen bodem heer en meester de afgelopen jaren. Zo won hij tot drie keer toe de Belgische titel in openlucht. De 25-jarige atleet begon krachtig aan zijn laatste zomerseizoen met meerdere competities waarin hij voorbij 18 meter stootte. Vanaf het BK AC ging zijn vorm echter in dalende lijn. De voorbije weken liet Quintelier op training mooie dingen zien, maar een handblessure gooit roet in het eten van zijn toekomstplannen. De grote druk op zijn vingers zorgde namelijk voor schade. Uit onderzoeken bleek dat die schade mogelijk tot functieverlies zou leiden, waardoor stoten niet langer aan de orde was.

Dat verdict kwam hard binnen bij Quintelier, die 13 jaar lang alles in het werk stelde om zijn sport met veel passie te beleven. Tot voor kort stond ook het BR kogel voor de juniores indoor en outdoor op zijn naam, maar Andreas De Lathauwer stootte die BR’s dit jaar van de tabellen. Quintelier valt na zijn atletenbestaan niet in een zwart gat, aangezien hij aan de Universiteit van Antwerpen aan de slag is als doctoraatsstudent binnen het vakgebied Elektronenmicroscopie voor Materiaalonderzoek (EMAT).