Zoek komende winter niet naar Paulien Couckuyt op een indoorpiste. De Belgische recordhoudster op de 400m horden liep een maand geleden een zware knieblessure op tijdens een olympische stage met Team Belgium in het Turkse Belek. Couckuyt lag drie weken geleden op de operatietafel en is intussen aan haar revalidatie begonnen. 

Negen maanden revalideren, dat is het harde verdict voor Paulien Couckuyt nadat de hordeloopster zich vorige maand pijnlijk blesseerde aan de knie. Een kruisbandletsel betekent meteen het einde van haar mogelijke indoorcampagne de komende maanden. Ook het zomerseizoen van 2023 is in gevaar voor de atlete van VAC, die het nieuws rond haar blessure zelf bekendmaakte via Instagram.

“De revalidatie gaat traag, maar er zijn kleine progressies en daar trek ik me aan op. De operatie zelf is goed verlopen. Het ging om een kruisbandreconstructie en een laterale versteviging aan de buitenkant van de knie. De afgelopen weken stonden in het teken van mobiliteit, het activeren van mijn quadriceps en voorzichtig de belasting van het been verhogen”, aldus de atlete via haar sociale media.

Geen EK indoor in Istanboel dus voor Couckuyt en ook het WK in Boedapest van komende zomer komt in het gevaar. Al blijft de hordeloopster strijdvaardig. “De ene dag gaat beter dan de andere, zeker ook op mentaal vlak, aangezien het een lange revalidatie wordt. Normaal gezien duurt die negen maanden. We gaan voor wat vlotter hopelijk. Er zijn voorbeelden waaruit blijkt dat je sterker kan terugkeren en daar houd ik me aan vast, net zoals de steun van mijn geweldige omgeving. We gaan alles op alles zetten.”