Gisteren werd in Huizingen de laatste manche van de Flanders Cup betwist. De sterke buitenlandse concurrentie tekende voor de meest opvallende prestaties door verscheidene stadionrecords van de tabellen te vegen. Bram Ghuys en Lindsey De Grande verwenden hun thuispubliek eveneens met knappe prestaties en tonen zich klaar voor het Belgisch kampioenschap dat volgend weekend plaatsvindt.

Maar liefst zes stadionrecords werden naar de vuilbak verwezen. De Brit Muller had daar met een record record op de 100 en de 200 meter een groot aandeel in. Op de 100 meter snelde Muller naar een knappe 10″39 waardoor hij Andreas Vranken ruim te snel af was. Vranken moest het stellen met 10″72, nadat hij in de reeksen al tot 10″63 kwam. Ook op de 200 meter moest Vranken de duimen leggen voor Muller die met 20″78 opnieuw met voorsprong de betere was. De man van DCLA noteerde op zijn beurt 21″41.

Andreas Vranken – Foto: Maxime Delobel

Op de 400 en de 800 meter kon geen enkele landgenoot weerwerk bieden tegen de snelle benen van de Brit Lange en de Fransman Lusine. Lange klokte af na 46″36 waardoor hij twee honderdsten afpitst van het baanrecord dat Jonathan Sacoor een jaar geleden liet noteren. Op de 800 meter ging het in Huizingen eveneens nooit sneller dan de 1’46″85 van Lusine.

Bij de vrouwen zagen we op de 1500 meter wel een mooi duel tussen de buitenlandse toppers en onze eigen Camille Muls en Lindsey De Grande. Dankzij sterk haaswerk van Lisa Rooms werden de atleten op een lint getrokken. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste De Grande een versnelling om over het leidersduo te gaan, maar die aanval werd makkelijk beantwoord. De Grande bleef moedig en beet zich vast in het zog van de concurrentie die haar uiteindelijk naar 4’15″98 loodste, alweer een seizoensbeste. Vlak achter haar vocht ook Muls een mooie wedstrijd uit. Zij werd beloond met een nieuwe besttijd van 4’16″33. Bij de mannen bleef Aurèle Vandeputte slechts een fractie verwijderd van zijn twee jaar oude recordtijd. Hij werd knap tweede in 3’44″10, net achter de Amerikaan Izaic (3’41″62).

Camille Muls en Lindsey De Grande – Foto: Maxime Delobel

De 100 meter horden kon verrassend genoeg rekenen op de aanwezigheid van Eline Berings. Berings die na een vervelende blessure en daarbij gepaarde trainingsachterstand vooral op zoek is naar wedstrijdritme, klokte af na 13″56. De winst ging naar de Nederlandse Eefje Boons die met 13″31 eveneens een stadionrecord op haar naam schreef. Op de 400 meter horden kon Tuur Bras geen vuist maken in de wedstrijd en dat resulteerde in een tijd van 52″98.

Bram Ghuys maakte in het hoogspringen een meer dan behoorlijke indruk. In zijn laatste poging wipte de OEH-atleet over 2m14 waardoor hij zich verzekerde van de winst. Op 2m17 was het in zijn tweede poging prijs, op 2m20 wilde het nog niet lukken. Met 2m17 tekende hij wel voor zijn tweede beste sprong van dit seizoen. Voor Thomas Carmoy, die de afgelopen weken meestal als winnaar uit de onderlinge duels kwam, betekende 2m11 het eindstation. In het discuswerpen verstevigde Anouska Hellebuyck haar favorietenrol voor het BK door haar werptuig 52m49 ver te werpen. Vanessa Sterckendries streek met 47m19 de tweede plaats op. Bij de mannen vond Philip Milanov niet de vorm terug van een dag eerder in Brussel waar hij tot 64m19 kwam. Hij bleef steken op een bescheiden 62m10. In het kogelstoten moest hij met 17m56 nipt Matthias Quintelier voor zich dulden. Quintelier deed dan ook beter dan ooit met 17m58. De winst ging naar de Jamaicaan Miller die met 19m61 het huidige stadionrecord uit de boeken wierp.

Philip Milanov – Foto: Maxime Delobel

Op de Oude Markt in Leuven werd het polsstokspringen betwitst. Bij de mannen was Arnaud Art de beste Belg met een magere 5m27. Fanny Smets daarentegen imponeerde met een nieuw BR.

De volledige uitslag kan u hier terugvinden.