Matthias Quintelier heeft vandaag op de indoormeeting van Vlierzele Sportief gezorgd voor een Belgisch record bij de junioren. De kogelstoter stootte zijn kogel 17m42 ver, dat is zo’n 16 centimeter verder dan Ilya Defrère vorig weekend op het provinciaal kampioenschap.

Ilya Defrère heeft niet zo lang kunnen nagenieten van zijn Belgisch record. De DCLA-atleet, die vorig weekend met 17m26 een nationaal record op het bord zette, is dat record alweer kwijt. Matthias Quintelier, die met 16m91 vorig weekend nog de duimen moest leggen voor Defrère, is de boosdoener. De AVKA-atleet liet na twee knappe pogingen bij zijn derde worp het BR van 17m42 optekenen.

Nog op diezelfde indoormeeting in Gent kwam er ook een Nederlands record uit de bus. Femke Pluim zweefde bij haar derde sprong in het polsstokspringen over 4m50 en ging zo 3 centimeter hoger dan het vorige record, ook al op haar naam. Voor Fanny Smets bleef het als beste Belgische bij 4m20.