De Belgische werpers op de European Throwing Cup hebben geen potten gebroken in het Kroatische Split. Timothy Herman moest gisteren in de rechtstreekse finale van het speerwerpen vrede nemen met een beste worp van 74m45. Philip Milanov bleef in het discuswerpen steken op 62m59. Beide heren wierpen duidelijk beter op de micromeeting in Oordegem op 24 april. In het kogelstoten kon Matthias Quintelier evenmin overtuigen met een worp van 16m94. Voor Vanessa Sterckendries liep de reis naar Split op een sisser af. Sterckendries blesseerde zich voor haar competitie aan de enkel en kwam niet in actie. 

Het Belgische kwartet op de European Throwing Cup in het Kroatische Split heeft geen knalprestaties kunnen afleveren. Speerwerper Timothy Herman bleef gisteren steken op 74m45. De atleet van ACME wierp in drie geldige pogingen telkens rond die 74 meter, al had Herman waarschijnlijk op meer gehoopt. De Duitser Johannes Vetter was heer en meester met vijf worpen voorbij 88 meter én een uitschieter van 91m12. Vetter benaderde zo zijn eigen beste wereldjaarprestatie van 91m50. In het discuswerpen bij de mannen kwam Philip Milanov in actie. Milanov, die eind april op de micromeeting in Oordegem met 63m81 een hoopgevend resultaat neerzette, kon in Split niet geheel bevestigen. In zijn derde poging was de Belgische recordhouder met de discus goed voor 62m59, waarmee hij uiteindelijk beslag zou leggen op de vijfde stek in Split. De winst ging naar de Hongaar Janos Huszak met een worp van 65m35. In het kogelstoten kwam Matthias Quintelier voor het eerst in actie op het internationale toneel. Quintelier moest eerder dit jaar nog verstek geven voor het winterseizoen door een zware blessure. Ook de atleet van LYRA kende niet zijn beste dag met 16m94. De Roemeen Andrei Rares Toader schreef de competitie op zijn naam met 20m83.

In het hamerslingeren bij de vrouwen werd het uitkijken naar nationaal recordhoudster Vanessa Sterckendries. De atlete van OEH kwam echter niet in actie in Split, nadat ze zaterdag tijdens een korte wandeling jammerlijk haar enkel verstuikte. Sterckendries stelde alles in het werk om nog aan de start te verschijnen, maar dat bleek gezien de staat van haar enkel niet aan de orde. De atlete reageerde dan ook emotioneel op haar social media. De komende weken zijn namelijk cruciaal indien de atlete nog broodnodige punten wil sprokkelen om te stijgen op de world ranking. Voorlopig valt de beste Belgische atlete ooit in het hamerslingeren uit de boot met het oog op de Olympische Spelen.