Dit weekend vonden in het Henegouwse Moeskroen de nationale kampioenschappen voor cadetten en scholieren plaats. Net voordat ze terug richting school trekken, wachtte de jonge studenten nog een belangrijke afspraak. Gisteren kregen de toeschouwers op de eerste dag al enkele mooie duels te zien, en vandaag was dat eveneens het geval.

Wij pikten voor u enkele opvallende resultaten eruit. Iets voor de middag stond het kogelstoten bij de scholieren jongens op het programma. Nadat Matthias Quintelier de bovenhand nam van Ilya Defrère  en Elias Quoidbach in het discuswerpen, trok Ilya aan het langste eind in het kogelstoten. De atleet van DCLA zijn kogel droeg bij zijn beste worp 17m03 ver, goed voor de Belgische titel en een 6de prestatie aller tijden! Terwijl de scholieren aan het kogelstoten waren, liet er nog een andere atleet van zich spreken. De cadet Hanne De Baene sprong over 3m45 in het polsstokspringen. Daarmee komt de Vlaamse en nu ook Belgische kampioene op een 5de plaats aller tijden bij de cadetten meisjes. Iets na 12 uur liet de scholier Timmy Ruffacq de klok stoppen op de 110m horden na 13″96. Daarmee behaalde hij de Belgische titel en komt hij op de 8ste plaats aller tijden bij de scholieren jongens.

Judith schitterde na gisteren ook weer vandaag. - Foto: Tomas Sisk
Judith Dillens schitterde na gisteren ook weer vandaag. – Foto: Tomas Sisk

Op de 100m bij de cadetten meisjes liet Judith Dillens weer van zich spreken. Nadat de atlete van Eendracht Aalst gisteren al de 6de prestatie aller tijden liet optekenen op de halve baanronde, zorgde ze nu voor een gedeelde 2de plaats aller tijden op de 100m. Ze deed daar immers 12″01 over en veroverde daarmee de nationale titel. Enkel Karin Verguts deed ooit sneller in 1976. Maar helaas was de tijd van Dillens ongeldig omdat de wind 2.4 meter in het voordeel blies. Belgische recordhouder Jarne Duchateau mocht iets daarna met z’n speer gooien. De 7de van afgelopen WK bij de scholieren kwam niet aan zijn persoonlijk record, maar won wel overtuigend met een worp van 69m64 de Belgische titel. Ook bij de leeftijdscategorie lager, werd de speer ver gekeild. Zo veroverde Niel Mory met een 4de prestatie aller tijden van 63m74 de Belgische titel met ruime voorsprong.

Jordan Pacquot mocht vandaag voor de tweede maal zegevieren dit weekend. De Belgische kampioen op de 100m, veroverde ook de titel op de 200m in een tijd van 22″80, goed voor een 8ste prestatie aller tijden bij de cadetten jongens. Nathan Kapenda strandde daar trouwens op twee honderdsten van goud. Met zijn tijd van 22″82 komt hij ook de top 10 binnen met een 9de plaats aller tijden. De tweedejaars cadet van RCG, Arnaud Vanbekbergen, haspelde zijn 300m horden daarna wel héél snel af. Met zijn chrono van 38″99 die goed was voor een gouden medaille, komt hij op de 3de plaats aller tijden! Net zoals gisteren, was het laatste nummer van de dag razend spannend. Sebbe Francken won immers de eindsprint op de 2000m steeple van Riken Ost.

Bekijk de overige Belgische kampioenen en de volledige resultaten hier.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.