De World Marathon Majors van 2022 liggen achter ons. Naast het onwaarschijnlijk wereldrecord van Eliud Kipchoge in Berlijn en de hertekende top tien aller tijden die bij de vrouwen, viel er nog een opvallende statistiek op. De adidas Adizero Adios Pro is met zes overwinningen dé marathonschoen bij uitstek. Runners’ lab biedt u een unieke kans aan om die carbonschoen op eigen houtje te testen in openlucht.

Met de marathon van Valencia komende zondag staat er nog één belangrijke afspraak op de mythische afstand op de agenda in 2022. Het zwaartepunt van het marathonseizoen ligt echter na de New York City Marathon begin november achter ons, waardoor een terugblik aan de orde is.. Daarbij viel een opvallende (schoen)statistiek op.

Voor het eerst in jaren was het niet de Nike Air Zoom Alphafly, of de Nike ZoomX Vaporfly die zich het vaakst liet opmerken tijdens de Marathon Majors. De adidas Adizero Adios Pro schoot de hoofdvogel af door het meeste aantal overwinningen op zijn conto te schrijven. De marathon in Tokio was de enige van alle World Marathon Majors waarbij een talent met de de adidas Adizero Adios Pro aan de voeten niet zegevierde.

De derde versie van die snelle carbonschoen kent dan ook een reeks updates die het succes kunnen verklaren. De adidas Adizero Adios Pro 3 is zachter, stabieler, voelt sneller aan én is voorzien van meer demping. De atleten van het Runners’ lab Athletics Team vertrouwden eveneens op die snelle carbonschoen tijdens hun wegwedstrijden.

“Ik ben heel tevreden over de laatste versie van de schoen”, vertelt Simon Debognies, die tijdens de NN Zevenheuvelenloop met deze wedstrijdschoen naar een Europese toptijd snelde. “Ik heb ook in de vorige versies gelopen, maar de adidas Adizero Adios Pro 3 voelt een pak stabieler aan. Zowel in de voorvoet als achteraan is de schoen iets breder. Hij zit daardoor heel comfortabel. In mijn ogen is het een ideale schoen voor afstanden zoals de halve en hele marathon.”

Dorian Boulvin volgt zijn teamgenoot op vlak van de schoen. “Ik ben echt fan van deze schoen. Hij is een pak beter dan de vorige versies. Het is een ideale schoen om snel te gaan, zonder te veel vermoeidheid op te lopen in de kuiten.”

Test deze carbonschoen bij Runners’ lab

Ben je benieuwd of de adidas Adizero Adios Pro 3 voor u is weggelegd? Runners’ lab biedt u een unieke kans aan om deze carbonschoen in openlucht te komen testen. In de Runners’ lab winkel in Deurne staan verschillende testparen klaar om getest te worden.

Kom langs tijdens hun openingsuren, kies jouw maat uit en trek er op eigen houtje op uit voor een testloopje. Nadien breng je de schoen gewoon weer binnen zonder enige aankoopverplichting.

Opgelet, de testmodellen zijn enkel voorradig in de Runners’ lab winkel in Deurne.

Disclaimer: dit bericht komt er op basis van een sponsorovereenkomst.