Op het EK in München zien we Nina Hespel terug in de halve finales van de 400m horden. De nog maar 21-jarige atlete liet zich opmerken door snel te starten. Vervolgens voelde Hespel wel concurrenten over zich komen. In de laatste rechte lijn was Hespel echter nog allesbehalve kansloos. Ze leek nog even plaatsen te winnen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de vijfde plaats. Daardoor was het wachten op de verliezende tijden uit de andere reeks. De 56″72 van Hespel was net voldoende. 

Paulien Couckuyt en Hanne Claes waren automatisch geplaatst voor de halve finales van de 400m horden. In tegenstelling tot hen moest Nina Hespel op dit EK wél aan de bak in de reeksen.

Hespel startte voortvarend en hield de eerste 100m quasi iedereen achter zich. Daarna kreeg de DCLA-atlete het lastiger om haar positie vast te houden. Ze voelde de tegenstand over zich komen, maar kon behoorlijk goed aanpikken.

In de laatste rechte lijn had Hespel echter nog werk aan de winkel wilde ze bij de eerste drie eindigen. Ze streed voor elke plaats maar kwam niet verder dan de vijfde plaats. Daardoor was het nog twee reeksen nagelbijten. Uiteindelijk plaatste Hespel zich als tiende knap voor de halve finale.

Hespel kon achteraf niet anders dan tevreden zijn over haar eerste EK bij de senioren. “Het feit dat ik hier mocht deelnemen was al keigoed. Mijn doel was om vooral te genieten. Maar als je 24e op de startlijst staat, zou het raar zijn om niet op de volgende ronde te durven mikken. Ik ben heel blij dat beide doelen gelukt zijn. De finale halen wordt een onmogelijke opdracht dus morgen wordt genieten weer het allerbelangrijkste.”

Over haar wedstrijdtactiek vertelde de hordeloopster het volgende. “In mijn laatste wedstrijden vertrok ik veel te traag waardoor mijn chrono’s minder waren. Ik wist dat ik vandaag dus snel moest vertrekken. Op horden zeven maakte ik een fout. Ik sprong er veel te hoog over en was volledig uit mijn ritme. Ik herpakte me wel maar je verliest toch krachten en tijd.”