De EK-finale van het discuswerpen in München zal er één worden zonder Philip Milanov. Onze landgenoot bleef met een beste worp van 61m04 ver verwijderd van de automatische kwalificatie-afstand van 66m00. Toch stond hij daarmee zesde in zijn groep waardoor het nog even afwachten was hoe de atleten van de andere groep het zouden doen. Al snel werd duidelijk dat Milanov niet bij de beste twaalf zou eindigen.

Het EK in München eindigt voor Philip Milanov met de kwalificaties van het discuswerpen. De vice-Europese kampioen van 2016 kwam namelijk niet in de buurt van de rechtstreekse kwalificatie-eis van 66m00.

In zijn eerste poging verloor hij het evenwicht in de ring, zijn tweede poging vloog slechts 60m43 ver en in zijn allerlaatste worp ging zijn discus al na 61m04 tegen de grond.

Er was echter nog een sprankeltje hoop dat Milanov toch de finale zou halen. Als er in de tweede groep slechts zes atleten hun discus verder wierpen dan onze landgenoot, dan had hij zijn finaleticket beet. In de tweede groep werd er echt een stuk beter geworpen waardoor het tornooi er opzit voor Milanov.