Dries Van Nieuwenhove heeft zich op het EK atletiek in München geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden. Hij was bij zijn debuut op het hoogste niveau derde in zijn reeks en stootte rechtstreeks door.

De eerste drie van elke reeks mochten samen met de twee snelste verliezers naar de halve finales. Dries Van Nieuwenhove kwam in de derde van vier series terecht. Hij deed de hele race goed mee en kon de derde stek waarmee hij de laatste rechte lijn in ging mooi vasthouden. Zijn chrono bedroeg 50″85. Dat betekende de negentiende tijd over alle reeksen heen. Daar moeten ook nog de twaalf tijdsnelsten worden bijgeteld, die gespaard werden van de eerste ronde.

Julien Watrin was vrijgesteld van de eerste ronde. Hij komt donderdag in actie in de halve finales.

“Ik had veel stress vandaag. Ik kreeg mijn nummer met moeite opgespeld door mijn bibberende handen”, vertelde Van Nieuwenhove meteen toen hij van de piste kwam.

Tijdens de wedstrijd zelf kreeg hij de stress onder controle. “Ik had vrij snel door dat ik mij in een gunstige positie bevond. Het werd dan vooral zaak om geen fouten te maken door te veel te pushen of te dicht op de horden te komen. Dat ging goed.”

Aan een finaleplaats wil de EA-atleet niet denken. “Morgen moet het sneller. Niet per sé om de finale te halen, want ik besef ook dat dat een niveautje te hoog is. Maar wel omdat ik geloof dat ik nog eens onder de 50 seconden kan lopen. Mijn seizoen is alleszins al geslaagd na vandaag, ook al was deze tijd niet supergoed.”