In Merksem was het zaterdag verzamelen geblazen voor het KVV AC. Michael Obasuyi was in de reeksen en finale goed voor 13″65 op de hoge horden. Thomas Van Nuffelen verbaasde met 5m41 in het polsstokspringen. Bij de vrouwen pakte Rani Rosius de sprintdubbel op de 100m en 200m. Vanessa Sterckendries en Babette Vandeput kwamen goed voor de dag in de werpnummers.

Na de Interclubwedstrijden van afgelopen weekend werd het zaterdag uitkijken naar de beste Vlaamse atleten in Merksem. Michael Obasuyi kwam twee keer in actie op de hoge horden. Zowel in de reeksen, als in de finale was de atleet van OEH goed voor een meer dan degelijke 13″65, 15 honderdsten boven de EK-limiet. Bij de vrouwen behaalde Lynn Beck onverwacht de Vlaamse titel in 13″70. Op de lage horden ging de zege naar Dries Peeters in 51″90. Eline Claeys en Zoë Laureys vochten een verbeten duel uit bij de vrouwen. Het duo finishte in 59″37, maar de Vlaamse titel ging naar Claeys. Laureys heeft 59″16 nodig voor het WK voor junioren. De scholiere van DUFF is al zeker van het EK voor atleten onder 18 jaar.

Terugkeer van Sorgeloos

De werpnummers bij de vrouwen leverden knappe prestaties op. Vanessa Sterckendries zit absoluut nog niet in topvorm als we haar communicatie via sociale media mogen geloven. Dat belooft dus voor de rest van het zomerseizoen, aangezien de atlete van OEH tot 68m72 kwam in het hamerslingeren. Bij de mannen was Rémi Malengreaux goed voor een PR van 67m10. Babette Vandeput was de beste in het discuswerpen met 55m50, goed voor een sprong naar de vierde plaats op de ranking aller tijden. Jolien Boumwko stootte haar kogel opnieuw voorbij 16 meter met een beste worp van 16m16.

Cedric Sorgeloos – foto: Getty Images for European Athletics

Bij de mannen bleef Matthias Quintelier onder 18 meter. Al volstond dat nog altijd ruimschoots voor de zege. Cedric Sorgeloos maakte zijn terugkeer na twee jaar afwezigheid door een zware schouderblessure. Sorgeloos wierp zijn speer naar 68m88, al had de atleet van ACW liever voorbij 70 meter geworpen. Het voornaamste: de nog altijd maar 22-jarige atleet sloot zijn competitie zonder pijn af.

Na een sterke baanronde met hindernissen afgelopen zondag opteerde Dries Van Nieuwenhove voor een ‘gewone’ 400m. De atleet van EA stelde niet teleur. Met 47″11 was hij de beste voor Robin Van Damme en Jonas De Smet. Vijf heren bleven onder 48 seconden. Helena Ponette bevestigde haar knaltijd van vorig weekend door zonder tegenstand naar 53″36 te lopen. Een (reserve)plaats bij de Belgian Cheetahs komende zomer lonkt meer dan ooit. Rani Baillievier opende haar seizoen op de 800m door van start tot finish op kop te lopen. Aan de finish klokte ze voor eigen club af in 2’06″21. Lotte Scheldeman was de snelste vrouw op de 1500m (4’23″76). Marius De Bruyn (1’53″24) en Tim Van de Velde (3’54″94) trokken het laken naar zich toe op de 800m en 1500m.

Rosius met de dubbel

Rani Rosius begon vorige week nog aan haar zomerseizoen op Keniaanse bodem. In het minder exotische Merksem kroop de atlete van AVT maar liefst vier keer in de startblokken. Vooral op de 200m liet ze zich gelden met een méér dan degelijke 23″65. Op de 100m kon Rosius haar seizoensopener (11″40) niet herhalen. De tweede van het EK voor beloften klokte af na 11″52 en haalde het van haar naamgenote Rani Vincke en Elise Mehuys. Rendel Vermeulen en Hannes Huyck waren de beste op respectievelijk de 100m en 200m bij de mannen.

Thomas Van Nuffelen zorgde voor een letterlijk hoogtepunt. De polsstokspringer van DCLA kwam onder stoom na een kleine misser op zijn aanvangshoogte van 4m90. Op 5m30 deed Van Nuffelen al negen centimeter beter dan ooit. Al was het nog niet gedaan, want de trainingsmakker van Ben Broeders wipte ook over 5m40, goed voor een tiende plaats op de ranking aller tijden. Merel Maes schreef het hoogspringen op haar naam met 1m77. Jef Vermeiren won bij de mannen met 2m11. In het verspringen benaderde Sennah Vanhoeijen de limiet voor het WK junioren tot op één centimeter met 6m25. Binnenkort wil de meerkampster zich plaatsen op de zevenkamp voor dat WK.

Merel Maes – Foto: Lucien Lambotte