Noor Vidts zal dan toch geen meerkamp afwerken in de aanloop naar het WK in Eugene van komende zomer. De wereldkampioene op de vijfkamp gaf eerder aan wel nog een zevenkamp te gaan afwerken voor het WK, maar in samenspraak met coach Fernando Oliva heeft de atlete beslist om te focussen op individuele disciplines. Vidts is druk in de weer met haar laatste jaar als student bio-ingenieur aan de KU Leuven. 

Net zoals Nafi Thiam zal ook Noor Vidts geen zevenkamp afwerken in de aanloop naar het WK in Eugene. Dat maakte haar trainer Fernando Oliva bekend. Vidts is volop bezig aan haar laatste maanden als student bio-ingenieur, waardoor een zevenkamp die plannen in de war kan sturen.

Net zoals Thiam zal de wereldkampioene in zaal focussen op een reeks individuele disciplines op weg naar Oregon. De afgelopen weken kreeg de atlete van VAC af te rekenen met wat kleine blessures, zonder veel erg. De vraag rijst of Vidts de keuze maakt in functie van een mogelijke dubbel WK-EK. Het WK staat gepland van 15 tot 24 juli. Een kleine maand later volgt het EK in München.