Morgen gaat de 40ste editie van de CrossCup van start met de Relays in Berlare. Na één jaar afwezigheid wordt het uitkijken naar een spannende strijd tijdens de enige aflossingswedstrijd van het jaar in het veld. OEH kan voor de zevende keer op rij winnen, al is de concurrentie sterker dan ooit met teams zoals LYRA en DCLA. Bij de vrouwen is titelverdediger VITA niet van de partij. Een vijftal teams maakt kans op de zege. 

Nadat het coronavirus roet in het eten van de 39ste jaargang van de CrossCup gooide, belooft de 40ste editie vuurwerk op te leveren. Morgen gaat het regelmatigheidscriterium in het veld van start met de Relays in Berlare. Bij de senioren mannen behoren drie teams tot de absolute favorieten. OEH won de afgelopen zes edities van de openingsmanche en komt ook dit jaar met een bijzonder sterk trio aan de start. Simon Debognies mag de spits afbijten. Daarna mogen Isaac Kimeli en Robin Hendrix zich bewijzen. De recordhouder op vlak van overwinningen zal de zege echter niet cadeau krijgen.

LYRA rekent op Jochem Vermeulen, de Nieuw-Zeelander Hamish Carson en slotloper Michael Somers. Die laatste was recent nog goed voor de zege op de Antwerp 10 Miles na een rechtstreeks duel met Kimeli. Ook DCLA, de revelatie van twee jaar geleden, mag tot de topfavorieten gerekend worden. Het jongste team bij de favorieten doet een beroep op 800m-specialist Pieter Sisk, Belgische beloftekampioen in het veld Guillaume Grimard en Belgisch veldloopkampioen John Heymans.

Zoek bij de vrouwen niet naar titelverdediger VITA. De club van olympiër Hanne Verbruggen is namelijk niet van de partij bij senioren. Daardoor belooft het een open strijd te gaan worden op het scherpst van de snee. AVLO beschikt over twee sterke namen met Eline Dalemans en Lisa Rooms. ADD kan dan weer een beroep doen op twee Belgische kampioenen. Mieke Gorissen kon afgelopen zomer bekoren met haar ontwapenende interviews na afloop van de olympische marathon. De Belgische kampioene in het veld krijgt Lotte Scheldeman naast zich. Scheldeman was eerder dit jaar goed voor de Belgische titel op de korte cross.

U kan morgennamiddag een samenvatting van de CrossCup Relays bekijken op Sporza.