Annelies Nijssen heeft haar WK voor junioren in Nairobi afgesloten op de achtste plaats. Nijssen kreeg het in de 800m-finale lastig om haar concurrentes te volgen, niet onlogisch op een hoogte van maar liefst 1800m. De atlete van ATLA sloot haar WK af op de achtste plaats in een tijd van 2’09″55. Het goud ging naar Ethiopië met Ayal Dagnachew in een snedige 2’02″96. 

Annelies Nijssen mocht na gisteren al terugblikken op een méér dan geslaagd WK voor junioren. Nijssen verraste door zich te plaatsen voor de finale van de 800m. In die finale ging het te snel voor de atlete van ATLA. Onze landgenote beet door en finishte uiteindelijk als achtste in een tijd van 2’09″55.

Voor de Limburgse was het WK een mooie leerschool nadat ze op het EK voor junioren de halve finales bereikte. De plaatsje op het podium waren duur, aangezien er minstens 2’04″66 nodig was. Het goud was weggelegd voor de Ethiopische Dagnachew in een chrono van 2’02″96. Morgen wordt het WK voor junioren in Nairobi afgesloten. Merel Maes neemt nog deel aan de finale van het hoogspringen.