Jente Hauttekeete heeft België een zilveren medaille geschonken op het WK voor junioren. Op de slotdag moest de Belgische recordhouder zijn meerdere erkennen in een uitmuntende Frantisek Doubek die met 8.169 punten de vierde plaats op de ranking aller tijden afsnoept van onze landgenoot. Hauttekeete kon na licht tegenvallende resultaten in het speer- en discuswerpen niet in de buurt van zijn BR komen. Met een eindscore van 8.053 is hij dus wel de vice-wereldkampioen. Jef Misplon legde beslag op de zesde plaats. 

In de afsluitende 1500m zou Jente Hauttekeete een reusachtige voorsprong moeten uitbouwen om alsnog het goud binnen te halen. De Tsjechische leider in de competitie, Frantisek Doubek, maakte echter van Hauttekeete gebruik als een rode lap op een stier. Hauttekeete zou in het zog van Jef Misplon tweede worden in 4’48″18, maar Doubek volgde amper vier seconden later al. Het goud ging dus verdiend naar de Tsjech die met 8.169 punten over onze landgenoot naar de vierde plaats op de ranking aller tijden wipt.

Het zilver van Hauttekeete blijft bijzonder mooi na een jaar waarin de atleet van KAAG onder meer wereldrecordhouder in zaal werd en de Europese titel op zijn naam schreef.

De slotdag van de tienkamp van onze Belgen kan u hier herbeleven.

 

3 REACTIES

 1. Jente Hauttekeete is onze grootste belofte. De zilveren medaille is een prachtig resultaat. Hij zal zeker ontgoocheld zijn, maar zijn nederlaag van vandaag is de beste motivatie om hard te blijven werken. Een sterke concurrent is eigenlijk een geschenk. Ik ben ervan overtuigd dat hij de volgende confrontatie zal winnen. Ik hoop dat Atletieknieuws ( ik ben een trouwe volger en fan) de lat voor hem in de toekomst op voorhand niet te hoog legt. De overwinning was al binnen, het was alleen wachten op een nieuw wereldrecord. Zo een uitspraak legt een onvoorstelbare zware druk op een beloftevolle atleet. Recente gebeurtenissen in de sportwereld ( Simone Biles, Osaka,….) tonen aan waartoe dit kan leiden.

 2. Jente mag trots zijn op zijn behaalde zilveren medaille!
  Hij presteerde weer ruim boven de 8000 punten kaap en zette twee mooie PR.’s neer op ( 400 m. 48.99 en 110 h. 13.95) Er zit bij deze talentvolle atleet nog zoveel rek in. Dat de sterke Tsjech Frantisek Doubek Jente met 8169 punten naar de 5e plaats op de wereldranglijst verwijst moet voor hem de prikkel vormen voor nieuwe prestaties.

  Bert Vreeswijk, baan-atletiek.nl

 3. Jente mag trots zijn op zijn behaalde zilveren medaille!
  Hij presteerde weer ruim boven de 8000 punten kaap en zette twee mooie PR.’s neer op ( 400 m. 48.99 en 110 h. 13.95) Er zit bij deze talentvolle atleet nog zoveel rek in. Dat de sterke Tsjech Frantisek Doubek Jente met 8169 punten naar de 5e plaats op de wereldranglijst verwijst moet voor hem de prikkel vormen voor nieuwe prestaties.

  Bert Vreeswijk, baan-atletiek.nl

Reacties zijn gesloten.