Naast het gouden plak van Jente Hauttekeete was het op de slotdag van het EK voor junioren ook uitkijken naar twee aflossingsploegen in de finale. Het kwartet op de 4x400m verzekerde zich zaterdag vlot van de finale. Annelies Nijssen werd vervangen door Ilana Hanssens, die drie uur eerder de individuele finale van de 400m horden afwerkte. Het team zou knap zesde worden in een nieuw junioren-BR van 3’37″95. De vrouwen op de 4x100m hoopten stiekem op een snellere chrono dan tijdens de reeksen, maar de felle windstoten in het Kadriorg Stadion maakten van dat doel een onmogelijke opdracht. Het team werd desondanks knap vijfde met 46″16. 

Het EK voor junioren zit erop. Ons land pakte op de slotdag goud met Jente Hauttekeete in de tienkamp, maar daarnaast kwamen ook nog een reeks landgenoten in actie. Zowel op de 4x100m, als de 4x400m verscheen een vrouwenteam aan de start van de finale. Op de 4x400m kregen Zoë Laureys, Gylliane Botty en Liefde Schoemaker het gezelschap van Ilana Hanssens. Die laatste had drie uur eerder haar finale op de lage horden afgewerkt. Laureys nam net zoals in de reeksen de rol als startloopster op zich. De youngster van DUFF deed het opnieuw meer dan degelijk. Ze gaf de stok door aan Schoemaker, die oprukte naar de top drie. Botty werd vervolgens langs alle kanten bestookt en probeerde mee te gaan met de grote kanonnen. In de laatste rechte lijn moest ze die inspanningen cash betalen. Hanssens ging nog op zoek naar een mogelijke medaille, maar dat was na haar finale van het goede teveel. Met een zesde stek én een BR van 3’37″95 kon het team echter méér dan tevreden terugblikken op de finale. Duitsland pakte de bloemen met een tijd van 3’35″38.

Op de 4x100m droomden Marine Jehaes, Lauryn Adewoye, Alexandra Mortant en Mariam Oularé stiekem van méér na het behalen van hun finaleplaats. Het viertal dacht aan het BR en een mogelijke medaille. Snelle tijden waren door de hevige windstoten echter uitgesloten. Het team zou toch in de top vijf finishen met een gezien de onvoorspelbare omstandigheden degelijke 46″16. Voor het goud was 44″62, aangezien het Britse kwartet de Duitsers voorbleef.