Het Belgische duo op de 3.000m op het EK voor junioren heeft de derde dag degelijk afgesloten. Noah Konteh maakte kennis met wat het is om een internationale finale te lopen. Konteh liep vaak in de buitenbaan en moest in de slotronde toekijken hoe de favorieten van hem wegsnelden. Hij sloot zijn EK af met een negende plaats. Charlotte Penneman zorgde al voor een stunt door als 16-jarige in de finale te staan. Penneman moest in de bijzonder snelle finale logischerwijs lossen en viel net buiten de top tien.

De derde dag op het EK voor junioren stond in schril contrast met de tweede dag waarop veel fout leek te lopen. Na sterke prestaties van Jente Hauttekeete in de tienkamp en finaleplaatsen voor Ilana Hanssens en het team op de 4x400m mochten twee Belgen aan de slag in de finales van de 3.000m. Noah Konteh beproefde zijn geluk bij de mannen en leerde wat het is om een finale op een kampioenschap te lopen. De atleet van OLSE probeerde zich in het midden van het pak te nestelen, maar maakte veel extra meters vanuit baan twee. Met nog twee ronden te gaan trok onze landgenoot naar voren. Dat was vooral anticiperen op de ontploffing voorin. Toen de Ier Griggs aan de boom ging schudden, zag Konteh een dichte ereplaats verdwijnen. Hij weerde zich wel en zou als negende finishen in 8’23″63. Voor het podium was minstens 8’18″49 nodig. “Op zich had ik het gevoel dat ik best hersteld was van de race van donderdag. Ik kan niet ontevreden zijn, want ik mis gewoon wat snelheid in vergelijking met die grote namen. Elke 100m werd je wel door iemand geduwd en dat is wennen, want in België loop je gewoon rustiger”, klonk het bij de atleet.

Bij de vrouwen was het EK van Charlotte Penneman al méér dan geslaagd. De 16-jarige atlete van ACW verbaasde door in de finale te staan. Voor Penneman ging het logischerwijs te snel voorin, aangezien de Finse Mononen het zou halen 9’15″66, een kleine 15 seconden onder het PR van onze landgenote. Penneman zou haar kampioenschap afsluiten als 11de in een degelijke 9’34″50. “Het ging gewoon te snel voor mij. Voor dit EK had ik nog nooit een echte wedstrijd met concurrentie gelopen, aangezien ik mijn limiet met twee hazen gelopen. Ik heb ervan genoten en vind het niet zo erg. Vooraf had ik gezegd: wat er ook gebeurt, het is al mooi geweest. Ik heb gevochten. Op een kampioenschap leg je best niet te veel druk op, dat heb ik de afgelopen dagen bij anderen wel gezien. Morgen kom ik supporteren en ga ik een ijsje eten”, aldus de scholiere.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.