Ilana Hanssens heeft een zevende plaats behaald in de finale van de 400m horden op het EK voor junioren. Hanssens moest vanuit baan acht opboksen tegen een felle tegenwind in de eerste rechte lijn. De hordeloopster lag op koers voor een top vijf, maar moest in de slotmeters wat gas terugnemen. De atlete van ASVO finishte als zevende in een tijd van 59″93. Het goud ging eerder onverwacht naar de Noorse Andrea Rooth in een scherpe 57″16. 

Ilana Hanssens heeft haar EK voor junioren op individueel vlak afgesloten met een zevende plaats in de finale van de 400m horden. Na haar knalprestatie in de halve finales kreeg Hanssens de ondankbare taak om vanuit de buitenbaan haar finale te lopen. Bij het uitkomen van de eerste bocht werd ze getrakteerd op een stormwind. Ondanks die moeilijke omstandigheden leek de hordeloopster op weg naar een top vijf, tot ze het in de laatste rechte lijn lastig kreeg. Hanssens finishte als zevende in een tijd van 59″93.

Die zevende plaats is uiteraard geen schande, zeker gezien het feit dat ze zich pas op het nippertje wist te verzekeren van dit EK voor junioren. Na haar knalprestatie in de halve finales van gisteren mag ze zich ook opmaken voor het WK voor junioren in Nairobi van volgende maand. Straks moet de atlete opnieuw aan de bak tijdens de finale van de 4x400m. Het goud op de lage horden ging niet naar de Zweedse topfavoriete Moa Granat. Zij moest namelijk haar meerdere erkennen in een indrukwekkende Andrea Rooth. De Noorse zette met 57″16 de snelste Europese prestatie van het jaar neer bij de junioren.