Clément Labar is er niet in geslaagd om de tweede dag van het EK voor junioren in schoonheid af te sluiten voor het Belgische team. Labar maakte in de tweede reeks van de 3.000m steeple een sterke indruk, maar kwam iets voor halfweg pijnlijk ten val. Die val zou hem een mogelijke finaleplaats kosten, aangezien daarvoor ‘slechts’ 9’09″74 nodig bleek. Labar finishte uiteindelijk als tiende in een tijd van 9’18″56 en dat ondanks een flink gehavende knie. 

De tweede dag van de Belgen op het EK voor junioren in Tallinn zal niet herinnerd worden als de dag van de grote successen. Clément Labar was de laatste landgenoot die in actie kwam. Mits een benadering van zijn PR op de 3.000m steeple moest een ticket naar de finale tot de mogelijkheden behoren. Labar moest noodgedwongen zelf aan de bak, omdat het tempo te veel stokte. Vervolgens gingen de favorieten aan de boom schudden. Labar hield stand, tot een valpartij zijn mogelijke finaleplaats hypothekeerde. De eerstejaarsjunior stond snel recht, maar het kwaad was geschied. Hij finishte uiteindelijk als tiende in 9’18″56 en kon zijn ontgoocheling niet verbergen. Voor de finale was via de verliezende tijden 9’09″74 nodig.

“Ik voelde me heel erg goed, zeker in het begin. Normaal kies ik voor een tragere start, maar vandaag had ik geen keuze. Ik moest risico’s nemen. Dit is mijn eerste val ooit. Ik heb alles proberen geven, maar blijf toch teleurgesteld achter, want ik weet dat ik via de verliezende tijden kans maak. Nu moet ik vooruit kijken naar het WK van volgend jaar en nieuwe ervaringen. Deze ervaring hier is fantastisch. Je leert kennis maken met wat het hoog niveau echt is. Ik weet na vandaag dat ik nog veel te leren heb en nog veel kan verbeteren om de komende jaren er echt te staan. De sfeer in de groep is zeer goed, dus dat ga ik zeker onthouden”, aldus de atleet van ARCH. (later meer)