Ilana Hanssens heeft zichzelf overtroffen tijdens de halve finales van de 400m horden op het EK voor junioren. In de eerste van twee halve finales knalde de atlete van ASVO naar de derde plaats in 58″51, een verbetering van haar PR met 36 honderdsten. Hanssens mag zich zo tijdens haar eerste internationale kampioenschap meteen opmaken voor de finale van morgen én is een outsider voor de medailles. Er is nog méér goed nieuws, aangezien ze ook voldoet aan de limiet voor het WK voor junioren. Voor dat kampioenschap werd 58″53 vereist.

Ilana Hanssens kon zich op de valreep plaatsen voor het EK voor junioren, maar de hordeloopster heeft méér dan bewezen dat ze haar ticket naar Tallinn verdiende. In de eerste van twee halve finales op de 400m horden kon Hanssens profiteren van de beste Europese juniore van het moment, de Zweedse Moa Granat. De atlete van ASVO knalde uit de startblokken en lag op koers voor een plaatsje bij de top drie. Hanssens beet door en finishte als derde in een nieuw PR van 58″51, 36 honderdsten beter dan haar voormalige besttijd. Naast dat PR en het ticket naar de finale was er nog meer goed nieuws voor onze landgenote, aangezien ze twee honderdsten onder de limiet voor het WK voor junioren bleef. Een reactie van de hordeloopster kan u hieronder bekijken.