Als Karsten Warholm vrijdag bewees dat hij komende zomer het WR op de lage horden kan aanvallen, dat toonde Sydney McLaughlin dat gisteren in Nashville. De nog altijd maar 21-jarige specialiste op de baanronde met hindernissen stoomde namelijk naar 52″83, met voorsprong de snelste opener ooit op 400m horden. Voor McLaughlin is het haar vijfde duik onder 53 seconden ooit. Ze komt zo op gelijke hoogte met haar landgenote Lashinda Demus. 

De lage horden beloven méér dan ooit spektakel op te leveren komende zomer. Na de beste prestatie aller tijden van Karsten Warholm op de ongewone 300m horden vrijdagavond, was het gisteren de beurt aan de Amerikaanse Sydney McLaughlin om haar duit in het zakje te doen. Het supertalent op de lage horden plukt duidelijk de vruchten van haar nieuwe aanpak bij trainer Bob Kersee, want McLaughlin stoomde in haar eerste 400m horden van het seizoen naar 52″83. Die chrono is ruim goed voor de snelste opener ooit door een vrouw op de lage horden. Op haar 21ste is het al haar vijfde chrono onder de magische grens van 53 seconden, alleen haar landgenote Lashinda Demus deed haar dat voor.

McLaughlin, die op de ranglijst aller tijden tweede staat na Dalilah Muhammad, gaf na afloop aan dat ze de komende weken een pak sneller wil gaan. “De kop is eraf en het doet deugd om me te testen op deze afstand. Er is nog héél wat werk aan de winkel, maar ik ben vooral tevreden om opnieuw 400m horden te lopen”, vertelde de atlete na afloop aan ESPN. Het niveau op de lage horden bij de vrouwen ligt, net zoals bij de mannen, bijzonder hoog. Shamier Little had tot gisteren de beste wereldjaarprestatie op haar naam staan met 53″12. 13 vrouwen doken de afgelopen maanden al onder 55 seconden. Femke Bol begon gisteren aan haar zomerseizoen op de horden met een knappe 54″33. McLaughlin lijkt gezien haar leeftijd en progressiemarge op weg om mogelijk deze zomer de eerste vrouw te worden die onder 52 seconden duikt op de 400m met hindernissen. Het WR staat voorlopig nog op naam van Muhammad, die negen en een half jaar ouder is dan haar landgenote. Eerder in het zomerseizoen was McLaughlin al goed voor een stevig PR op de 100m horden met 12″65.