Cynthia Bolingo heeft de 400m op de FBK Games in het Nederlandse Hengelo op haar naam geschreven. De nationale recordhoudster op de baanronde was de beste in een tijd van 51″16. Armand ‘Mondo’ Duplantis wipte over een waanzinnige 6m10 en evenaarde zo de zesde prestatie aller tijden. Dina-Asher Smith knalde naar een meetingrecord van 10″92 op de 100m. Femke Bol sloot de FBK Games af met 54″33 op de lage horden. Ismael Debjani deed opnieuw een goede zaak met het oog op de olympische ranking in de 1500m. De overige Belgen wisten niet te overtuigen. 

Cynthia Bolingo heeft haar hoogvorm verzilverd tijdens de FBK Games in het Nederlandse Hengelo. Bolingo knalde tijdens de baanronde naar de zege in 51″16. De  kersverse nationale recordhoudster op de 400m wist Laviai Nielsen en Lieke Klaver achter zich te houden, die respectievelijk 51″44 en 51″46 noteerden. Armand ‘Mondo’ Duplantis zorgde in het polsstokspringen letterlijk en figuurlijk voor een hoogtepunt door over 6m10 te wippen. Voor de Zweed is het zijn op één na beste prestatie in openlucht. De lat ging ook naar een WR van 6m19, maar dat bleek vandaag dan toch te hoog gegrepen. Duplantis zei na afloop alvast dat hij de komende jaren zeker terugkeert naar Hengelo. De Nederlander Menno Vloon wipte over 5m80 en belandde zo op het podium. Belgisch recordhouder Ben Broeders is nog op zoek naar het juiste ritme in zijn aanloop. Broeders had drie pogingen nodig op 5m62, maar sprong uiteindelijk toch over de lat. Op 5m74 wilde het echter nog niet lukken voor de atleet van DCLA.

Foto: FBK Games

Dina Asher-Smith knalde op de 100m naar een bijzonder knappe 10″92. De wereldkampioene op de 200m bleef zo Blessing Okagbare voor. Rani Rosius was in die wedstrijd toch wel wat onder de indruk van haar concurrentes. Rosius kende geen al te beste start, maar klokte toch af na 11″44, een bevestiging van haar EK-limiet bij de beloften. Femke Bol kwam voor het eerst in actie op de FBK Games en liep zoals verwacht naar de zege op de lage horden. Bol noteerde 54″33, een meetingrecord op de wedstrijd waar ze als kind telkens kwam kijken. Paulien Couckuyt kon niet geheel overtuigen, maar dat was niet onlogisch aangezien haar opwarming werd ingekort door een extra coronatest ter plaatse. Couckuyt moest daardoor vrede nemen met 56″70.

Ismael Debjani – Foto: Golazo

Ismael Debjani deed in de 1500m opnieuw een uitstekende zaak met het oog op de olympische ranking. Debjani legde beslag op de vijfde stek in een seizoensbeste van 3’36″01. De winst op die 1500m ging naar de Brit Jake Wightman in 3’34″67. Isaac Kimeli kende een totale off-day en moest de rol lossen. Kimeli bolde over de finish in een ondermaatse 3’45″50. Elise Vanderelst ging van start in de 800m en moest in de aanvangsfase alle zeilen bijzetten om het pak te kunnen volgen. De Europese indoorkampioene op de 1500m kon wat concurrentes inhalen om te finishen in een voor haar doen degelijke 2’03″18. Jemma Reekie won het Britse onderonsje in 2’00″77, gevolgd door haar landgenotes Laura Muir en Ellie Baker.

Anne Zagré kon in tegenstelling tot in Samorin eerder deze week niet geheel overtuigen. Zagré kende moeilijkheden in het tweede deel van haar koers en strandde op de zevende stek in 13″22. Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico knalde op die hoge horden naar een meetingrecord van 12″44. Olympisch kampioen Omar McLeod maakte het zegegebaar  bij de mannen op de hoge horden in 13″08. De 800m bij de mannen werd een slordige, tactische race waarin Mateusz Borkowski verrassend aan het langste eind trok in 1’47″02. Eliott Crestan kon niet meestrijden voor de zege en moest genoegen nemen met de achtste plaats in 1’48″15. Thomas Carmoy sprong over 2m20 in een weinig hoogstaande hoogspringcompetitie. Winnaar Maksim Nedasekau sprong amper vier centimeter hoger dan onze landgenoot.

Camacho-Quinn – Foto: FBK Games