Mieke Gorissen heeft op haar 38ste voor een onwaarschijnlijke stunt gezorgd tijdens de NN Mission Marathon in het Nederlandse Enschede. Gorissen, die nooit eerder aan de start van een snelle marathon verscheen, bewees onderweg dat ze haar zinnen had gezet op een olympisch ticket. De atlete van ADD stelde niet teleur en mag zich net zoals haar clubgenoot Dieter Kersten opmaken voor de Olympische Spelen van komende zomer. Met 2u28:31 wordt ze de vierde performer aller tijden in België. Nina Lauwaert haalde de finish niet.

Mieke Gorissen blijft verbazen. Nadat de atlete van ADD al het BK veldlopen en BK tien kilometer op de weg op haar naam schreef, bewees de 38-jarige vandaag dat ze ook op de marathon bijzonder sterk voor de dag kan komen. Gorissen liep het merendeel van haar wedstrijd in het gezelschap van Nina Lauwaert, die na 30 kilometer er de brui aan gaf. Gorissen bleef doorstomen en lag op schema om ruim onder de olympische limiet van 2u29:30 te duiken.

In de slotfase hield Gorissen onwaarschijnlijk stand. Ze dook ruim onder de limiet en zette met 2u28:31 een fenomenale chrono neer waarmee ze de vierde Belgische performer aller tijden wordt. Het afgelopen jaar van de lerares lijkt op een sprookje na die Belgische titels op de weg en het veld met het bijhorende ongeloof. Na het BK veldlopen durfde Gorissen absoluut geen ambities uitspreken met het oog op een eventuele marathon. Dat was in Enschede toch een ander verhaal. Gorissen vervoegt Hanne Vebruggen die al zeker was van de olympische marathon. Ook onze noorderburen mochten vieren dankzij de 2u28:18 van Jill Holterman in slechts haar tweede marathon. De Duitse Katarina Steinrück won de race in 2u25:59.