De CrossCup in Roeselare heeft bij de senioren vrouwen het nodige spektakel opgeleverd. Tot in de slotronde maakte namelijk een viertal kans op de zege. Lisa Rooms toonde zich in de laatste hectometers een fractie sneller dan topfavoriete Mieke Gorissen. Eline Dalemans en Hanne Verbruggen vervolledigden de top vier én belangrijker: dat duo bleef binnen de 55 seconden van de winnares. In principe trekken dus vier vrouwen naar het EK in Turijn, wat een contrast met vorig jaar. Toen werd geen enkele vrouw afgevaardigd bij de senioren.

De derde CrossCup-manche in Roeselare deed naar goede gewoonte opnieuw dienst als selectiecross voor het komende EK veldlopen in het Italiaanse Turijn. Bij de senioren vrouwen was Mieke Gorissen op papier de topfavoriete, maar Gorissen was in de aanvangsfase op achtervolgen aangewezen. Hanne Vebruggen en Eline Dalemans namen de touwtjes in handen voorin. Dat duo werd vergezeld door Lisa Rooms.

Halfweg moest Verbruggen wat gas terugnemen, niet onlogisch aangezien de achtste van het EK op de marathon niet specifiek had toegewerkt naar Roeselare. Al speelde ook een tuimelperte de atlete van VITA parten. Een pijnlijke enkel gooide roet in het eten van haar tweede wedstrijdhelft, maar Verbruggen beet door. Gorissen en Rooms trokken samen met Dalemans de slotronde in. De snelle benen van Rooms, die eerder dit seizoen al de Relays op haar naam schreef met AVLO, haalden het van de marathonbenen van Gorissen. De Limburgse moest slechts een handvol seconden toegeven op Rooms, maar belangrijker: Dalemans en Verbruggen wisten de schade te beperken. Daardoor mag een vrouwelijk kwartet zich opmaken voor het EK veldlopen in Turijn. Een groot contrast dus met vorig jaar. Toen mocht geen enkele vrouw aantreden bij de senioren vrouwen.

Ook bij de beloften trekt een viertal naar het EK. Juliette Thomas haalde haar gram met een puike vijfde stek op 45 seconden van Rooms. Annelies NijssenRoxane Cleppe en Jana Van Lent finishte stuk voor stuk binnen de 55 seconden van Thomas. Een gelijkaardig verhaal krijgen we bij de junioren vrouwen. Julie Voet trok in eigen streek aan het langste eind met een knappe zege. Marie BiloCharlotte Penneman en Hannah Enkels finishten binnen de tien seconden van de winnares en mogen daardoor afzakken naar het EK in het veld.