De meest succesvolle Belgische delegatie op een EK indoor zal alle wedstrijdshirts van het EK in Torun veilen voor een goed doel. Dat maakten de atleten bekend via de actie ‘Belgian Athletes for Charity’. Het gebaar is enerzijds gericht aan supporters, maar dient ook om de betrokken instanties te bedanken voor hun inspanningen om topsport te verzekeren in ondankbare tijden. Bieden kan vanaf vandaag. 

Het EK indoor in Torun werd met vijf Belgische medailles het meest succesvolle EK in zaal ooit voor ons land. De leden van dat Belgische team willen nu de supporters een dienst bewijzen door de wedstrijdsinglets van Torun te veilen voor een goed doel. Het geld dat ingezameld wordt via onder meer de shirts van Nafi ThiamIsaac Kimeli, Elise Vanderelst en Thomas Carmoy gaat naar goede doelen die erkend zijn door de Koning Boudewijnstichting. De hoogste bieder kiest zelf het goede doel waaraan men een schenking wil doen. Volgens de atleten is het een mooie manier om de instanties te bedanken die het mogelijk maakten om afgelopen winter topatletiek te voorzien.

De nasleep van het EK indoor werd vooral geteisterd door de vele coronagevallen bij diverse landen. In totaal bleken meer dan 50 atleten het coronavirus hebben opgelopen. Team Belgium bleef echter gespaard van positieve tests, al moest Eline Berings wel passen voor de halve finales na een vals positieve test. Vele landen namen geen blad voor de mond om organisator European Athletics te bekritiseren, maar de organisator beet van zich af. Zo zouden vele landen de bestaande protocollen aan hun laars gelapt hebben. Op de slotdag van het EK verzamelden bepaalde naties, onder meer de Italianen en Nederlanders, namelijk in de tribunes. Gianmarco Tamberi en Lisanne de Witte zijn grotere namen bij de getroffen atleten.

Bieden kan vanaf vandaag tot en met 18 april via deze link.