Het Belgische team moet op de slotdag van het EK indoor een stevige opdoffer verwerken. Eline Berings mag namelijk niet van start gaan tijdens de halve finales na een positieve coronatest. Berings testte vervolgens negatief tijdens een sneltest, maar kan niet meer tijdig een PCR-test ondergaan om nog startrecht te verkrijgen tijdens de halve finales van de hoge horden om 13u30. Onze landgenoten verblijven in hetzelfde hotel waar ook gastland Polen verblijft. Het Poolse kwartet op de 4x400m bij de mannen gaat niet van start vanwege een coronageval. 

Eline Berings gaat niet van start tijdens de halve finales op de 60m horden later vandaag. Berings testte na een PCR-test positief op het coronavirus. Een sneltest leverde een negatief resultaat, maar op alsnog aan de start te verschijnen is er sprake van tijdsgebrek. De 34-jarige hordeloopster moet volgens het protocol van European Athletics namelijk een negatieve PCR-test kunnen voorleggen, maar dat is qua timing onmogelijk. Zilveren medaillewinnares op de vijfkamp, Noor Vidts, moet voorlopig in quarantaine aangezien de atlete de kamer deelde met Berings.

Voor de andere Belgen die vandaag in actie komen, lijkt er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. Al lijkt het geen toeval dat er net bij onze landgenoten een (vals) positieve test volgt. Het Poolse team op de 4x400m bij de mannen gaat namelijk niet van start na een coronageval binnen het team. De Polen verblijven in Torun in hetzelfde hotel als onze landgenoten. Later op de dag testte Berings opnieuw negatief, maar de halve finales die kwamen helaas te vroeg. Haar vijfde en laatste EK indoor eindigde dus in mineur.