Isaac Kimeli heeft ons land een vijfde medaille geschonken op het EK indoor. Kimeli moest in de 3.000m-finale alleen het Noorse wonderkind Jakob Ingebrigtsen voor zich laten. Onze landgenoot finishte na 7’49″41 en behaalt zo zijn eerste medaille op een EK op de piste bij de senioren. Robin Hendrix werd 12de in die finale, waarin hij samen met trainingsmakkers Kimeli en de Fransman Hugo Hay de wedstrijd voor een groot deel controleerde.

Ons land blijft het bijzonder goed doen op het EK indoor. Na de vierde medaille van Thomas Carmoy in het hoogspringen leverde ook Isaac Kimeli af in de finale van de 3.000m. Kimeli liep tactisch een perfecte koers en bewees dat hij in de slotfase over een sterk eindschot beschikte. Met een laatste kilometer in 2’22 moest hij alleen ene Jakob Ingebrigtsen voor zich laten. Onze landgenoot finishte in 7’49″41 en behaalde zo zijn allereerste medaille op de piste tijdens een seniorenkampioenschap.

Robin Hendrix leek een wat vermoeide indruk te geven en moest vrede nemen met een twaalfde en laatste plaats. Onderweg kon Hendrix echter samen met trainingsmakkers Kimeli en de Fransman Hugo Hay de wedstrijd wel lang controleren. Op die manier trok Kimeli in een zetel de slotfase in. Net na de finish volgde even tumult, aangezien Ingebrigtsen, Kimeli en Hendrix een gele kaart ontvingen vanwege onsportief gedrag. Gelukkig voor ons land volgde meteen de verlossing dat Kimeli wel degelijk het zilver behaalde. Het trio arriveerde namelijk te laat in de call room en kreeg daardoor een gele kaart. Ingebrigtsen is de eerste man die op een EK indoor zowel de 1500m als 3.000m tijdens hetzelfde kampioenschap op zijn naam kan schrijven. De 20-jarige Noor blijft dus geschiedenis schrijven.