Rani Rosius is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 60m op het EK in Torun. Rosius kwam in de halve finale in de eerste van drie reeksen in actie, maar kon zich niet verzekeren van een plaats bij de snelste twee om rechtstreeks door te stoten naar de finale. Er was nog even een sprankeltje hoop dat onze landgenote met de verliezende tijden een plaats bij de beste acht zou kunnen afdwingen, maar Rosius haar 7″29 bleek uiteindelijk onvoldoende. Rosius mag zich op haar eerste kampioenschap bij de senioren wel knap elfde van Europa noemen.

Rani Rosius heeft zich tijdens haar eerste EK bij de senioren niet kunnen plaatsen voor de grote finale. De 20-jarige atlete kende geen geweldige start waardoor ze meteen terrein moest goedmaken. In het tweede wedstrijddeel kon Rosius wel een snedige versnelling bovenhalen. De Franse Carolle Zahi nog bijbenen was echter te hoog gegrepen, want zij sprintte autoritair naar reekswinst in 7″21. Voor de tweede plaats, goed voor een rechtstreeks ticket naar de finale, werd het wel nog heel spannend. Onze landgenote moest echter op het einde nog nipt twee atleten voor zich dulden, waardoor het bij een vierde plaats bleef.

Met 7″29 had Rosius op dat moment nog zicht op een plaats in de finale op basis van de verliezende tijden, maar met nog twee reeksen te gaan leek de kans klein dat de snelste sprinter van ons land het zou halen. In de tweede reeks mocht Rosius de finale helaas al vergeten. De Nederlandse Jamile Samuel kwam als derde over de eindstreep en noteerde 7″26. Daarmee snoepte zij het finaleticket van Rosius af. Met een elfde plaats mag Rosius wel met opgeheven hoofd het EK verlaten. Het PR van de Belgische kampioene bedraagt 7″27.