Anne Zagré heeft zich niet verzekerd van de finale op de 60m horden op het EK indoor in Torun. Zagré was in de tweede van drie halve finales goed voor de vierde plaats in 8″08. Voor een finaleticket via de verliezende tijden was minstens 7″99 nodig. Eline Berings kwam niet aan de start van de halve finales na een positieve coronatest gisteren. 

Anne Zagré heeft ons land geen extra finaleticket bezorgd op het EK indoor in Torun. Zagré liep in de tweede van drie halve finales op de 60m horden naar een degelijke vierde plek in 8″08. Die tijd bleek echter onvoldoende om via de verliezende tijden naar de finale te mogen, want daarvoor was uiteindelijk een duik onder acht seconden voor nodig. Zagré kende geen al te beste start nadat er in haar halve finale sprake was van een technische valse start. Onze landgenote vloog bij die eerste start duidelijk beter uit de blokken, maar een duik onder acht seconden had bijzonder straf geweest. Zagré was uiteindelijk goed voor de twaalfde tijd van alle halve finalisten.

Eline Berings verscheen niet aan de start na een positieve coronatest gisteren. Daarover kan u hier meer lezen. De Nederlandse dames hebben met topfavoriete Nadine Visser en belofte Zoë Sedney twee dames in de finale. Visser zal het echter niet cadeau krijgen in die finale, aangezien zowel Poolse als Britse dames haar nog kunnen bedreigen.