Hoogspringer Thomas Carmoy heeft ons land een bronzen medaille bezorgd in het hoogspringen op het EK indoor. Carmoy vloog in de finale over 2m26 en verzekerde zo een historische vierde medaille op het EK indoor. Op 2m29, wat een nieuw PR zou betekenen voor onze landgenoot, ging het drie keer mis.

De Belgische delegatie blijft geschiedenis schrijven op het EK indoor in het Poolse Torun. Thomas Carmoy heeft ons land namelijk een vierde medaille geschonken. In de hoogspringfinale vloog Carmoy over 2m26 in zijn eerste poging, waarmee hij een bronzen medaille veilig stelde. Op 2m23 moest onze landgenoot wel even vrezen voor een vierde of vijfde stek, maar in de derde en laatste poging lukte het dan toch voor de Europese juniorenkampioen.

Carmoy oogst zo bij zijn eerste deelname aan een seniorenkampioenschap. De 21-jarige hoogspringer lijkt daardoor ook via de wereldranking meer dan ooit kans te maken op de Olympische Spelen van komende zomer. De winst ging niet naar dé topfavoriet Gianmarco Tamberi, maar wel naar Maksim Nedasekau met een onwaarschijnlijke sprong over 2m37. Daarmee scherpte de Wit-Rus de beste wereldjaarprestatie van Tamberi met twee centimeter aan. Tamberi leek na een gelukte sprong op 2m35 zeker van het goud, maar daar dacht Nedasekau duidelijk anders over.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1368536816681447424

1 REACTIE

  1. Ik zie dat de medaille van Carmoy minder aandacht krijgt ( artikeltje op de zijkant ) dan het feit dat een andere Belgische (Rosius) de finale niet haalt. Dat moeten wij dus andermaal aanvaarden, en dan maar zeggen en schrijven dat de Fransen chauvinisch zijn..

Reacties zijn gesloten.