Alexander Doom had zijn debuut als starter bij de Belgian Tornados ongetwijfeld anders voorgesteld. De atleet van AVR gaf afgelopen zondag tijdens de 4x400m bij de mannen een degelijke indruk, maar geheel overtuigen kon hij niet. Daarvoor was een méér dan logische verklaring. Na zowat 150m schoot er iets in de hamstring van de atleet. Het verdict: een spierscheur van maar liefst drie centimeter. Doom zal dus in tegenstelling tot een geplande rustperiode meteen aan een revalidatie moeten beginnen, wil hij het begin van het zomerseizoen halen.

De Belgian Tornados leken na een waanzinnig EK indoor voor ons land voor de kers op de taart te kunnen gaan zorgen. Dat sprookje ging echter niet door, aangezien het kwartet op een ondankbare vierde plaats strandde. Op papier zat er meer in, zeker nu blijkt dat startloper Alexander Doom niet gewoonweg een verrekking opliep tijdens de race. Doom trok namelijk vandaag naar de dokter en dat bezoek bracht een spierscheur van maar liefst drie centimeter aan het licht. Spreek dus gerust over een heus mirakel dat de atleet van AVR nog een split van 47.4 kon neerzetten.

Doom voelde na 150m in de rechtstreekse finale dat het fout liep: “Er schoot iets in mijn hamstring, waardoor ik meteen geopteerd heb om mijn frequentie te verminderen en mijn paslengte te vergroten. Dat kostte mezelf en het team kostbare tijd, aangezien mijn wedstrijd grondig verstoord werd. Ondanks alles is het nog degelijk verlopen, maar het was enorm vervelend, zeker tijdens een aflossingswedstrijd. Het had veel beter kunnen zijn”, aldus Doom, die individueel afgelopen winter 47″00 klokte, aan HLN. Een herhaling van die chrono had de Tornados in een zeer gunstige positie gebracht, zeker aangezien het kwartet uiteindelijk op een slordige twee tienden van het podium strandde.

Van een rustperiode is er door die spierscheur geen sprake. “Eigenlijk begin ik morgen al aan de voorbereidingen op de zomer, want mijn revalidatie zal tijd en krachten kosten. Echt rusten zit er dus helaas niet in. De bedoeling is om zo snel mogelijk terug te kunnen lopen, zonder mijn lichaam te gaan forceren”, besloot de 400m-specialist die wel veel vertrouwen tankte afgelopen winter na een moeilijk zomerseizoen.