Merel Maes is weer een Belgisch record rijker. De hoogspringster van ACW liet tijdens de IFAM Indoor de lat op 1m88 leggen, maar liefst vier centimeter hoger dan het Belgisch record bij de scholieren. In haar eerste poging was het meteen raak. Het jonge talent zweefde gezwind over de lat en scherpte zo het nationaal record van Elodie Tshilumba aan. Maes doet met deze prestatie ook een stukje beter dan de beste wereldjaarprestatie in haar leeftijdscategorie. 

Na een verbluffend sterk 2020 waarin Merel Maes het Belgisch record bij de cadetten meermaals aanscherpte, was maar de vraag of daar in 2021 een vervolg op zou komen. Het antwoord kwam er snel. Tijdens de IFAM Indoor zette de 16-jarige atlete opnieuw een ijzersterke reeks neer, ondanks de twee missers op 1m78. Op 1m84 had ze slechts twee pogingen nodig om het Belgisch record bij de scholieren van Elodie Tshilumba te evenaren. Op 1m86 was het bij de eerste poging meteen raak. Het Belgisch record én de beste wereldjaarprestatie waren een feit, maar toch was Maes haar honger niet gestild.

De lat ging naar 1m88. De eerste poging toonde aan dat deze hoogte zeker geen utopie was, al ging de lat wel tegen de grond. Voor de tweede poging nam de kersverse recordhoudster ruim haar tijd om in volle concentratie aan te zetten. De lat trilde, maar bleef deze keer mooi liggen. De beste wereldjaarprestatie bij de scholieren stond voor vandaag op naam van Elisabeth Pihela met 1m86. Onze landgenote scherpte deze met maar liefst twee centimeter aan. Het persoonlijk record van de atlete ging met welgeteld zeven centimeter omhoog.